BIST 10.159
DOLAR 32,22
EURO 35,12
ALTIN 2.473,65
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Silah sesleri Erdoğan'a kadar ulaşmış

Başbakanlık'taki saldırının Bakanlar Kurulu'na kadar ulaştığı kaydedildi.

Abone ol

Başbakanlık Merkez Bina'daki Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakanlık'taki silahlı saldırıyla ilgili konuştu silah seslerini duyduklarını kaydetti. Cezaevlerindeki açlık grevlerinin de kurulda değerlendirildiğini belirten Arınç, "ana dilde savunma yapma" konusunda gerekli çalışmanın yapılması için Erdoğan'ın ilgili bakana talimat verdiğindiğini açıkladı.

Ankara'daki Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi! Yaklaşık 5 saatlik Kurul toplantısı sonrası açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakanlık A Kapısı girişindeki meydana gelen silahlı saldırıyla ilgili konuştu. Silah sesini duyduklarını ve kurul devam ederken, Erdoğan'ın bilgilendirildiğini ifade eden Arınç, saldırıyı gerçekleştirilen kişiyle ilgili Ankara Emniyet'inde geniş çaplı araştırma yapıldığını söyledi.

İMRALI'DAKİ GÖRÜŞMELER

Ana dilde savunmayla ilgili olarak CMK'nın 202. maddesine ekleme yapılabileceğini söyleyen Arınç, bu konuda Erdoğan'ın ilgili bakana gerekli talimanı verdiğini ifade etti. Arınç, Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla görüştürülmemesiyle ilgili olarakta şöyle konuştu:

''Ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum olmuş bir insanın, hakkındaki karar kesinleşmişse, o zaman avukatlarıyla bu konuda görüşmesinin uluslararası hukuk çerçevesinde karşılığı yoktur. Ancak o kişi başka başka sebeplerle avukat talep ederse, isteğini infazla yetkili olan Adalet Bakanlığı'mızın uygun görmesi lazım.

Abdullah Öcalan avukatlarıyla görüşmeler yapıyordu. Ancak iki sebeple görüşmeleri kesildi. Bunlardan bir tanesi avukatlarının bir kısmının başka davalar sebebiyle tutuklu veya hükümlü bulunmasıdır. İkincisi, kendi sözlerini dışarıya yanlış aksettirdiği iddiasıyla bizzat kendisi tarafından avukatlarıyla görüşmemek isteğidir.
 
Abdullah Öcalan herhangi bir konuda avukatlarıyla görüşmeyi arzu ederse bu imkanın Adalet Bakanlığı'nca sağlanması mümkün olabilir. Bunun imkan içerisinde olması tamamen hukuk çerçevesinde kararlaştırılacak bir konudur. Bunu ya biliyorlar ya bilmiyorlar veya bilmezden geliyorlar''