BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,63
ALTIN 2.409,42
HABER /  GÜNCEL

İdam kavgası canlı yayını karıştırdı

Başbakan'ın başlattığı idam cezası tartışması Habertürk ekranlarında çok hararetli bir tartışmaya sahne oldu...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM (ÖZEL İÇERİK)
Günün en hararetli canlı yayın oturumuna sahne olan Habertürk ekranları idam tartışmasıyla sallandı. Didem Arslan Yılmaz'ın modere ettiği Gün Ortası'nda BBP Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır ile 78'ler Girişimi Sözcüsü Celalleddin Can birbirine girdi.

Başbakan Erdoğan geçtiğimiz gün yaptığı konuşmada idam cezasının kaldırılmış olmasından yakınmış ve "bu konuda taşlar zamanla yerine oturacaktır" diyerek yasal değişiklik mi yapılacak sorularına yol açmıştı. Erdoğan'ın Abdullah Öcalanüzerinden gündeme getirdiği idam cezası tartışması Habertürk ekranlarında da tozu dumana kattı.

İdam cezasının geri getirilmesini savunan Remzi Çayır ile Başbakan'ın sözlerini eleştiren Celalledin Can, Türkiye'de idam cezasının gerekliliğini tartıştı. BBP Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, parti olarak tecavüz ve terör gibi suçlarda  idam cezasını savunduklarını söylerken Celalleddin Can ise Çayır'ı tutarsız ve cahil olmakla suçladı. Can'ın itirazı üzerine "PKK ile aynı dili kullanıyorsun" diyen Remzi Çayır, iki milyon Türk vatandaşının idamın geri gelmesi için imza verdiğini hatırlattı.

ÖCALAN İDAM EDİLİRSE KÜRTLERİ KİM DENGELEYECEK?

Celalleddin Can: Türkiye eski türkiye değil. PKK bile kontrollü bir savaş yürütmeye çalışıyor. Kürtleri dengelemeye çalışıyor, işleri büyütmemeye çalışıyor. Ama siz Abdullah Öcalan'ı astığınız zaman Kürtleri engelleyebilecek savaşı engelleyebilecek hiç bir güç kalmıyor ortada. Çok ciddi bir kaos ortamı başlar. Yani bir yandan barış diyeceksiniz demokrasi diyeceksiniz ama diğer yandan idam diyecek savaşın bütün koşullarını yaratacaksınız. En temel hakları için insanlar açlık grevine giriyor. Anadilimde konuşmak ve savunma yapmak istiyorum diyorlar. Bunu bile masum görüp sahip çıkmamak kabül edilemez bir şeydir. Faşizm yapmamak gerekiyor...

-CAHİLLİK YAPMA! -PKK'NIN DİLİNİ KULLANMA!

Remzi Çayır: Biz bireye ve insanın kutsallığına inanırız. Ama Celalleddin Bey PKK'yı bile masum hale getirdi. İnsan öldüren makineleri normal insan olarak görmeye başladı. Sorun terör sorunu. Biz ilke olarak idama karşıyız ama....

Celalleddin Can: Sorun PKK meselesi değil. İdamlara karşı mısın değil misin? İdamlarda ayrım yapılmaz. Şu asılsın şu asılmasın denilmez. Kanunlar genel uygulanır. Cehalet yapma cahil olma... Cahillik yapıyorsun, anayasa hukukuna aykırı bu... 

Remzi Çayır: Bak kardeşim sen PKK'yla aynı çizgide konuşuyorsun PKK ile aynı dili kullanıyorsun. PKK'nın argümanlarını kullanıyorsun. Terörün kullandığı dili kullanma.

DERDİN NE NİYE İNSAN ÖLDÜRÜYORSUN?

Celalleddin Can: Bir halkın kendi dilini kullanmasından daha doğal hiç bir şey olamaz... Bu faşizmdir...

Remzi Çayır: Sizin gözünüzü bazı gerçeklere kapalı tutmanız o gerçeği yok etmiyor. Türkiye'de bir terör hadisesi var mı yok mu? Bölücülük problemi var mı yok mu? Türkiye'de birileri siyaseti ve insanları hatta masum duygularımızı aracı kılarak Türkiye'yi bölmek istiyor mu istemiyor mu? Derdin ne? Niye insanları öldürüyorsun? Niye başka araçları değil de silahı kullanıyorsun?

AÇLIK GREVİNDEKİLER SİLAH KULLANMIYOR DESTEK VERECEK MİSİN?

Celalleddin Can: Şu anda 10 bine yakın insan açlık grevine girmek üzere 700 insan da açlık grevinde ve silah kullanmıyorlar. Demogoji yapma kareşim 700 kişi açlık grevinde şu anda. Farzetki PKK tasfiye oldu, PKK'yi lanetledik kınadık, red eddik. Peki Kürt meselesi bitecek mi? Anadil sorunu bitecek mi? İdamları savunmak doğru mu? PKK'den bağımsız olarak düşünelim biraz da. Açlık grevlerini destekliyor musun desteklemiyor musun? Silah mı kullanıyor bu insanlar?

Remzi Çayır: Bu eylemler maalesef PKK'nın ekmeğine yağ sürmek için kurulmuş bir tezgah. Tezgah olmazsa amenna. 

Celalleddin Can: Remzi Bey ile konuşulacak bir şey yok demek ki... 

basliksiz-2.20121105160246.jpg