BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,75
ALTIN 2.513,67
HABER /  GÜNCEL

Şemdinli bu kez PKK'ya kepenk kapattı

Bugüne kadar hep devlet ve hükümeti protesto için kepenk kapatan Şemdinliler, bu kez PKK’yı protesto için işyerlerini açmadı.

Abone ol

Hakkâri’nin Şemdinli İlçesi’nde 14 yaşındaki Faris Demircan’ın ölümüne, ikisi ağır 18 kişinin yaralanmasına neden olan bombalı saldırının ardından dün kepenkler açılmadı.

Şemdinli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Tekin, “Yüreğimiz kanıyor. Gencecik masum bir çocuğumuz bombayla parçalandı. Birçok sivil yaralandı. Masum insanların canının yanmasını kabullenmedik hiçbir zaman. Tepkimizi kepenklerimizi açmayarak göstermek istedik” dedi.

"ARTIK YETER"

Gülcan Tire isimli Şemdinlili bir kadın ise tepkisini şöyle dile getirdi: “Akşam mahallede düğün vardı, tam dağıldığı esnada bomba patladı. Çocuğum korkudan halen titriyor. Artık yeter. Her iki tarafa da sesleniyorum, devlete de PKK’ye de. Bu kadar insanın canı yanmasın.

BENZER TEPKİ IĞDIR'DA OLMUŞTU

PKK'nın sınır tanımayan eylemleri sivilleri de vuruyor. Saldırılar vatandaşı tehdit eder boyuta ulaşınca tepkiler de kaçınılmaz oluyor. Iğdır'ın Karakoyunlu İlçesi'ne bağlı Bulakbaşı Köyü tarihi bir direnişe sahne olmuştu. 6 öğretmeni kaçıran iki teröristin peşine köylüler takılınca, 1 saat sonra öğretmenler serbest bırakılmıştı.