BIST 10.793
DOLAR 32,24
EURO 34,86
ALTIN 2.413,99
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Siz de iş sahibi olabilirsiniz!

Karşıyaka Belediyesi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi işbirliğiyle yürütülen proje gençlere yeni iş imkanları sağlıyor

Abone ol


Karşıyaka Belediyesi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi işbirliğinde Uygulamalı Sigortacılık ve Bireysel Pazarlama Eğitimi Programına katılan kursiyerler düzenlenen törenle belgelerini aldı.

Belediye toplantı salonunda yapılan törende kursiyerler belgelerini kurs öğretmenleri Lale Yolsel ile Sosyal Yardım İşleri Müdürü Ayfer Çalışkan başta olmak üzere orada bulanan diğer uzmanların elinden aldı.

Karşıyaka Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Ayfer Çalışkan; “Deneyim yaşayarak sigortacılık daha iyi öğrenebilmekte. Sizlere yeni meleğinizde başarılar dilerim. Güzel bir eğitim süreci geçirdiğinizi biliyorum. İyi eğitimcilerle beraber oldunuz. Biz belediye olarak bundan sonra da bu hizmetlerimize devam edeceğiz. Kayıtlarımız sürüyor. Yeni gelen kursiyerlere sizler deneyimlerinizle katkı verebilirsiniz. Bilgi Üniversitesi yöneticilerine ve Sayın Belediye Başkanımız Cevat Durak'a destekleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Kursun öğretmenliğini yapan Bilgi Üniversitesi öğretim görevlisi Lale Yolsel de konuşmasında; “Sigortacılığı artık öğrendiniz. Biz bir pencere açtık. Sadece sınıf içinde kalmayarak sahada da çalışmalar yaptınız. Artık kendinizden daha emin olan bir ifade yüzünüze yerleşti. Başarılı olacağınıza yürekten inanıyorum. Beni dikkatle ve heyecanla dinlediğiniz için hepinize çok teşekkür ederim. Mesleki anlamda okumaya, araştırmaya ve de çalışmaya devam edin” dedi. Konuşmaların ardından 23 kursiyere belgeleri takdim edildi. Belgelerini alan kursiyerlere Bilgi Üniversitesi rektör imzalı sertifikaları da 10 gün içinde adreslerine postalanacak.
Son yılların en gözde meslekleri arasında gösterilen sigortacılık ile ilgili başlatılan eğitim programının ikinci ayağı yine Karşıyaka Belediyesi ortaklı olarak önümüzdeki haftalarda başlayacak. Kursa kayıtlar belediye Sosyal yardım İşleri Müdürlüğü'ne yapılıyor.

Başvuru şartları

Programa katılmak isteyenler; ön müracaat sonunda mülakata alınacak, mülakat sonrasında ise programa katılacaklar. Kursiyerlerin ilk etapta mesleğe bakış açıları, kararlılıkları, hevesleri ve yetenekleri değerlendirilecek. Bu eğitimden faydalanmak isteyenler de en az lise mezunu olma şartı aranırken 24 yaşından büyük olmaları gerekiyor. . Teknik eğitim ve pazarlama eğitimi başlıkları altında Sigortacılık Teknik Eğitimi , Temel sigorta bilgileri, Sigortacılıkta risk yönetimi, Sigorta türleri ve ana branşları, Reasürans ve sigorta aracıları, Türk sigorta sektörü genel değerlendirmesi, Hasar ve tahsilât uygulamaları, Sigorta sektörünün Avrupa Birliği'ne uyum süreci, Saha Satış Becerileri Eğitimi, Sigorta Satıcılığına Giriş, Saha Satış Planlaması, Potansiyel Müşteri Listesi Oluşturma, Randevu Alım Teknikleri ve Randevu Alımı, İtirazlar ve İtirazları Karşılama Teknikleri, Kapanış Teknikleri, Satış Sonrası Hizmet Planlaması, Saha Uygulama Planlaması, Saha Satış Eğitimi, Kurumsal Kimlik, Sektörel Pazar Payı, Kurumsal İş İmkânları, Ürün Tanıtımı, Saha Çalışması, Saha Çalışma Raporları Sunumu ile Saha Çalışma Raporları Değerlendirmesi dersleri anlatılacak.

İstihdam garantisi

Haftaiçi hergün saat:10.30- 17.30 arasında verilen programdan başarı sertifikası alabilmek için yüzde 90 devam zorunluluğu şartı aranırken, Programdan başarı sertifikası alan herkes AEGON Emeklilik ve Hayat A.Ş. de istihdam edilecek.