BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Taşköprü'yü karanlıkta bırakanlar yakalandı

Adana'da, restore edildikten sonra trafiğe kapatılıp aydınlatma sistemi kurulan tarihi Taşköprü'nün 11 bin liralık 150 metrelik aydınlatma kablosunu çalanlar yakalandı.

Abone ol

Adana'da, Rauf B. (40), oğlu Nihat B. (17) ve Eyüp T. (18) bir otomobille tarihi Taşköprü'ye gelerek, köprü restore edildikten sonra kurulan aydınlatma sisteminin kablolarını kesti.

Devriye gezen polislerin fark ettiği şahıslar, kabloları aracın bagajına koyduktan sonra yaya olarak ara sokaklara kaçarak izlerini kaybettirdi. Zanlılardan Rauf B., sabah saat 04.30 sıralarında polis merkezine giderek otomobilinin çalındığını ileri sürdü.

Bu arada aracın plakasından sahibine, oradan da ikametgah
adresine ulaşan polis ekipleri, zanlının aracının çalındığını söyleyerek polis merkezine başvurduğunu öğrendi. Polis ve araç sahibi, Taşköprü'ye giderek araçta inceleme yaptı. Yapılan incelemede araçta bir zorlama olmadığı ve çalıntı olamayacağı anlaşıldı. Zanlıları kovalayan diğer polis ekiplerinin aracın sahibini teşhis etmesiyle kablo hırsızlığı ortaya çıktı. Araçta yapılan aramada da bagajda 150 metrelik kablo bulundu.

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, kablo hırsızlığını Rauf B., oğlu Nihat B. ve arkadaşı Eyüp B.'nin birlikte yaptığını belirledi. Gözaltına alınan 3 kişi emniyete getirilip sorgulanırken, evde yapılan aramada ise 30 metrelik çalıntı aydınlatma kablosu ele geçirildi.

Taşköprü'den çalınan 150 metrelik kablonun 11 bin lira değerinde olduğu öğrenildi. Şahıslar emniyetteki sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildi. Restore edildikten sonra aydınlatılarak Adana'ya ayrı bir güzellik katan Taşköprü ise hırsızlar nedeniyle karanlığa büründü.

TARİHİ TAŞKÖPRÜ 2 YIL ÖNCE AYDINLATILDI

Adana'nın simgeleri arasında bulunan ve dünyanın en eski köprülerinden biri olan Taşköprü'nün kemerleri 2 yıl önce ışıklandırıldı. Roma dönemi eseri olan ve Seyhan Nehri üzerinde bulunan Taşköprü'nün M.S. 384 yılında Mimar Auxentus tarafından yaptırıldığı biliniyor.

Taşköprü'nün batı ucunda Ortadoğu ve Balkanlar'ın en büyük camisi olan Sabancı Merkez Camii, doğu ucunda ise HiltonSA Oteli bulunuyor. Orijinali 21 gözlü olan köprü, Seyhan Nehri'nin ıslahı sırasında 7 gözünün toprak altında kalmasıyla 14 gözlü olarak hizmet veriyor.

Osmanlı döneminde birkaç kez onarılan Taşköprü, günümüzde de hizmet vermeye devam ediyor. 2006 yılı başlarında başlayan ve 2007 yılı başlarında sona eren restorasyon çalışmaları sonrası köprü araç trafiğine kapatılırken, sadece yayaların hizmetine sunuldu. Adana şehir merkezinde batı (Seyhan) ve doğu (Yüreğir) yakalarını birleştiren tarihi Taşköprü'nün kemerlerine gece de tüm ihtişamıyla fark edilebilmesi için ışıklandırma yapıldı. Köprünün kemerlerine 250 vatlık projektörler takıldı.

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin Siemens firmasının sponsorluğunda gerçekleştirdiği ışıklandırmada yapıya toplam 60 projektör yerleştirildi. 80 bin liraya mal olan çalışmayla köprü, akşamları güzel bir görünüme kavuşuyordu.