BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,97
ALTIN 2.325,34
HABER /  GÜNCEL

Siyon yıldızı sembolü ne demek Söz dizisi o sahne olay oldu

Siyon yıldızı ne demek, siyon yıldızının anlamı nedir, yıldıza benzeyen 8 köşeli siyon yıldızı ne anlama geliyr soruları dün akşam Söz dizisini izleyen binlerce kişi tarafından merak konusu oldu. Söz dizisi 33. bölümdeki bir sahne izleyicinin gözünden kaçmadı. Toplantı odasında siyon yıldızının etrafında toplanan askerler geceye damga vurdu. Peki İsrail bayragında yer alan 8 köşeli siyon yıldızı ne demek? dünya tarihine mal olmuş ve belgelenmiş bir vakıadır.

Abone ol

Siyon yıldızı ne demek, ne anlama geliyor, İsrail bayrağındaki 8 köşeli siyon işareti ne anlatmak istiyor soruları dün akşam 33. bölümü yayınlanan Söz dizisinden sonra akıllara takıldı. Dizide Siyon yıldızının etrafında toplanan askerlerin o sahnesi akılları karıştırdı. Birçok medeniyette rastlanan ve Davut'un yıldızı olarak da bilinen Siyon Yıldızı nedir?

SİYON YILDIZI NEDİR: Siyon Yıldızı, İsrail bayrağında yer alan 8 köşeli yıldız motifine denir. Davut'un yıldızı olarak da bilinir. Birçok farklı medeniyette 8 köşeli yıldıza raslamak mümkün.

Selçuklu kültür ve sanatının temel figürlerinden biri olan sekiz köşeli yıldızın Ortadoğu’da bulunan eski medeniyetlerde ve İslam dünyasında yaygın olarak kullanıldığı, sayı biliminde 8’in cenneti anlatan bir sembol olduğu belirtiliyor.

SEKİZ İLKE NEYİ ANLATIYOR: Merhamet ve şefkat, sabretmek, doğruluk, sır tutmak, sadakat, fakirliğini ve acizliğini bilmek, cömertlik, Rabbine şükretmek” olarak sıralanırken Sekiz cennet de şöyle isimlendiriliyor.

1. Dâri-celal

2. Dâri-karar

3. Dâri-selam

4. Cennetül huld

5. Cennetül mevâ

6. Cennetül adn

7. Cennetül firdevs

8. Cennetü naim.

SİYONİZM NEDİR: Siyonizm’, Yahudi milletinin, tarihteki Yahudi devletinin sınırları içinde, kendi kaderini tayin etme hakkını bir devlet kurarak gerçekleştirme ülküsünün ideolojisidir. Terim olarak siyasal bilimler jargonuna 1893 yılında Nathan Birnbaum’un yayınladığı “Die Nationale Wiedergeburt der Juedischen Volkes in seinem Lande als Mittel zur Loesung der Judenfrage” (“Yahudi Sorunu’nun Çözümüne Yönelik Olarak, Yahudi Halkının, Anavatanında Yeniden Doğuşu”) isimli risalesi ile girmiştir. Nathan Birnbaum daha sonra “Siyonizm”i siyasi bir hareket haline getirecek olan Herzl ile işbirliği yapmıştır.

Hukuk doktoru ve Viyanalı bir gazeteci olan Theodore Herzl, Avrupa’daki Yahudi sorununun çözümünü asimilasyonda gören laik yapıda bir kişi iken, 1895 yılında Fransız ordusuna ihanette bulunmak iftirasına uğrayıp mahkûm olan Yahudi asıllı Yüzbaşı Alfred Dreyfuss hadisesinden sonra fikir değiştirmiş ve Yahudi Sorunu’nun ancak Yahudilerin kendilerine ait bir devletin kurulmasıyla çözülebileceği kanaatine varmıştır. Bu inancını 1896 yılında yazdığı “Der Judenstaat” Yahudi Devleti isimli kitabında islemiş ve bu fikrini eyleme geçirmek üzere 29 Ağustos 1897’de İsviçre’nin Basel kentinde I. Siyonist kongresini toplamıştır.

Ancak Siyonizm’in ismi yeni olmakla beraber, tarihte toprağından müteaddit defalar sürülmüş olan Yahudi halkının toprağına dönme ve bağımsız olma gayretleri