BIST 9.549
DOLAR 32,50
EURO 34,58
ALTIN 2.478,99
HABER /  GÜNCEL

Eski Kadıköy İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Kocaoğlu gözaltında

Geçtiğimiz günlerde görevden alınan eski Kadıköy İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Kocaoğlu ve bazı polisler, yürütülen bir fuhuş çetesi soruşturması kapsamında cumhuriyet savcısının talimatıyla gözaltına alındı.

Abone ol

İSTANBUL'da düzenlenen fuhuş operasyonunda 1'i emniyet müdürü 11 polisin de aralarında bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı. Tutuklanan Kadıköy İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Kocaoğlu bir süre önce merkeze alınmıştı. İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen operasyonda gözaltına alınan zanlıların, Hakan Ato isimli fuhuş baronuyla irtibatlı oldukları öğrenildi.

OPERASYON FUHUŞ BARONU ÇETESİNE YÖNELİK: İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada operasyonun ilk ayağının 15  Aralık 2017 tarihinde yapıldığı ifade edildi. Açıklamada şöyle denildi: "Anadolu ve Avrupa yakasında faaliyet gösteren Hakan Ato liderliğindeki suç örgütü ve üyelerine yönelik yapılan operasyonda silahlı suç örgütü kurmak-yönetmek- örgüte üye olmak-fuhuşa teşvik, zorlama, yer temin etmek, zorla senet imzalamak suretiyle nitelikli yağma, cinsel saldırı, kişinin hürriyetinden yoksun bırakılması, 6136 SKM, rüşvet ve görevi kötüye kullanma suçlarından 15 kişi sevk edildikleri adli mercilerce tutuklanarak ceza infaz kurumuna teslim edilmiştir." 

RÜŞVET VE GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMAK: "Emniyet Müdürü İbrahim Kocaoğlu'na yönelik suçlamalar ise Emniyet'in açıklamasında şöyle sıralandı: "Örgüt üyelerinden elde edilen bilgiler ve yapılan tespitler sonucu örgütün tefecilik ayağında yer aldığı tespit edilen üyeleriyle, haklarında örgütten rüşvet aldığı ve örgüt faaliyetleri kapsamında görevini kötüye kullandığı yönünde deliller elde edilen kamu görevlileri..."

SORGULARI SÜRÜYOR: İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine götürülen şüpheliler, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulanıyor.

GEÇEN GÜNLERDE GÖREVDEN ALINDI

Kadıköy İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Kocaoğlu geçen günlerde görevinden alınarak müdüriyet emrine çekildi. Yerine ise Eğitim Şube Müdürü Murat Işık getirildi. Işık'tan boşalan Eğitim Şube Müdürlüğü'ne ise, Trafik Denetleme Şube Müdür Yardımcısı Mustafa İşlek'in atandı.

Hakan Ato'nun fuhuş yapmayan kadınlara yaptığı işkencenin görüntüleri ortaya çıkmıştı.

FUHUŞ BARONU OLAYININ GEÇMİŞİ

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri silah zoru ve tehditle senet imzalattırdıkları çok sayıda kadını fuhuş yapmaya zorladığı iddia edilen şüphelilere yönelik 15 Aralık 2017'de çeşitli ilçelerde bulunan masaj salonu, cilt bakım merkezi ve güzellik salonu adı altında faaliyet gösteren 13 işyerlerine operasyon düzenlenmişti. Operasyonda şebeke liderliği yaptığı belirlenen Hakan Ato'nun da arasında bulunduğu 15 kişi sevk edildikleri adliyede çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklanmıştı.

Hakan Ato'nun mal varlığına ve hesaplarına el koyma kararı çıkarmasının ardından üzerine kayıtlı bulunan 10 ev, 3 arsa, 3 lüks araba, işyeri ve motosikletine el konulmuştu.

İNÖNÜ STADI SALDIRISINDA YARALANMIŞTI

İbrahim Kocaoğlu, Beşiktaş’ta İnönü Stadı önünde gerçekleştirilen, polis ve sivil 44 şehidin olduğu saldırıda yaralanarak ölümden dönmüştü. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ile yönetim kurulu üyeleri Ahmet Nur Çebi, Ahmet Ürkmezgil, Metin Albayrak, Hakan Özköse ve Candaş Tolga Işık, hastanede İbrahim Kocaoğlu'nu ziyaret etmişti.