BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Tuna Huş kimdir aslen nereli TRT'nin siyah beyaz efsanesi

Tuna Huş kimdir, aslen nereli, kaç yaşında vefat etti ve Tuna Huş'un ölüm nedeni ne soruları merak konusu oldu. 1942 doğumlu olan usta spiker Tuna Huş 17 yıldız felç nedeniyle konuşamıyordu.Tuna Huş iki evlilik yapmıştır. İkinci evliliğini Berrin Huş ile yapmıştır. Peki Tuna Huş'un kaç çocuğu var; Zeynep, Ali ve Tuna adında 3 çocuğu vardır. Usta spikerin cenazesinin bugün öğle namazına müteakip Üsküdar’da bulunan Kuruçeşme Selamiali Camisinden kaldırılarak toprağa verilecek.

Abone ol

Tuna Huş kimdir, aslen nereli, kaç yaşında vefat etti ve Tuna Huş'un evlilikleri ve eşleri vefatının ardından merak konusu oldu. 17 yıldır feelç nedeniyle konuşamayan usta spiker yumuşak sesiyle hafızalara kazınmıştı. Usta spikerin cenazesinin bugün öğle namazına müteakip Üsküdar’da bulunan Kuruçeşme Selamiali Camisinden kaldırılarak toprağa verileceği öğrenildi.

TUNA HUŞ KİMDİR: Tuna Huş kimdir, TRT‘nin siyah-beyaz olduğu dönemde spiker olarak görev yaptı. Tuna Huş, 1942 yılında Adana‘da doğmuştur. TRT‘nin siyah-beyaz olduğu dönemde spiker olarak görev yaptı. Her kelimesi kolaylıkla anlaşılan, yumuşak ses tonuyla hafızalarda yer etti. Senelerce TRT'de görev yaptı. Kuş Dili Eğitim Merkezi'inde eğitmen olarak görev yaptı. Tuna Huş, 1999 yılında, by-pass ameliyatı oldu, ardından 1,5 sene sonra beyne giden ana damarda pıhtı atması sonucu 2001 yılında beyin kanaması geçirdi ve beyin ameliyatı sonrasında geçirdiği felç nedeniyle konuşma yeteneğini kaybetti. 6 yıl uğraştan sonra biraz konuşmaya başladı.

TUNA HUŞ EVLİLİKLERİ: Tuna Huş, 1990 yılında ikinci evliliğini Berrin Huş ile yapmıştır. Zeynep (d.1991) adında bir kızı vardır. Tuna Huş'un ilk evliliğinden Ali ve Tuna adında iki oğlu vardır. Oğlu Ali Kanada‘da yaşamaktadır