BIST 10.007
DOLAR 32,33
EURO 34,72
ALTIN 2.436,54
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Siyasetçiler istifaya ne dedi?

Baykal'ın istifası siyaset dünyasını salladı. Değişik partilerde siyaset yapan isimler istifayı böyle değerlendirdi...

Abone ol

Deniz Baykal'ın CHP Genel Başkanlığından istifa etmesinin ardından siyasi çevrelerden ilk tepkiler gelmeye başladı. İşte değerlendirmeler...

"BİR ŞEY SÖYLEMEK İSTEMİYORUM"

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Ben sabah İstanbul'da basın toplantısı yapmıştım. Bu konuyla ilgili düşüncelerimi orada söyledim. Sayın Baykal'ın istifası çok yeni. Bu konuda bir şey söylemek istemiyorum" dedi.

SAYGI GÖSTERMEK GEREKİYOR

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, "Daha uçaktan yeni indim, şimdi öğrendim. Baykal'ın kendi kararı, saygı göstermek gerekiyor" dedi.

"ZAMANLAMASI DİKKAT ÇEKİCİ"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, "Bu çirkin olayın gündeme getiriliş zamanlaması çok dikkat çekici. Bu zamanlamayı 'masum' olarak nitelendirmek pek mümkün değil" dedi.

Tunca Toskay, "Zira, Türkiye için dönüm noktası sayılabilecek bir referanduma gitme ihtimali var, CHP'nin, Anayasa Mahkemesine gitmek için organizasyonu yapma hazırlığı var ve CHP kurultayı ay sonunda yapılacak. Bu zamanlamayı çok masum olarak nitelendirmek pek mümkün değil" şeklinde konuştu.

"İÇİME SİNDİREMEYORUM"

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, "Deniz Baykal gibi bir kimlik komplo sonrası Türk siyasetinden tasfiye ediliyormuş gibi bir durumu içime sindiremiyorum" dedi.

"CHP, BAYKAL'A SAHİP ÇIKMALI"

DYP Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz, "CHP, Deniz Baykal'a sahip çıkmalıdır" dedi.

"ONURLU BİR POLİTİKACI OLDUĞUNU GÖSTERDİ"

DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, "Sayın Baykal, istifa ederek onurlu bir politikacı olduğunu gösterdi" dedi.

Cindoruk, "Baykal, eğer söylediği komployu ispat edebilirse siyasete tekrar dönebilir, görevlerine tekrar kavuşabilir" görüşünü dile getirdi.