BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Siyaset seçimi olmaktan çıktı

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Karayalçın, yerel seçimin siyaset seçimi olmaktan çıktığını, ahlak seçimi haline geldiğini söyledi.

Abone ol

 CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, ''Ankara'da yerel seçimin siyaset seçimi olmaktan çıktığını, ahlak seçimi haline geldiğini'' savundu.

Karayalçın, yaptığı yazılı açıklamada, 29 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimin Ankara için özel bir önemi olduğunu belirtti.

''Ankara'da bu seçim siyaset seçimi olmaktan çıktı, ahlak seçimi haline geldi'' ifadesini kullanan Karayalçın, ''Ya demokratik belediye ya da hanedan yönetimi, ya temiz bir yönetim ya da yolsuzluklarla çalkalanan bir belediye, ya dürüst ve hesap verebilir bir yönetim ya da açık ve saydam olmaktan korkan bir yönetim'' dedi. Karayalçın, Ankaralılar'ın bu seçimde bazı yaşamsal seçenekler arasından karar vereceklerini kaydetti.

Karayalçın, ''Ya kirli hava ya da temiz hava, ya zehirli su ya da temiz su, ya trafik kabusu ya da metro, ya yoksulluk ya da 600 TL hemşerilik geliri, ya işsizlik ya da 25 bin kişiye iş. Ankaralılar karar verecek. Ya Murat Karayalçın ya da Melih Gökçek'' görüşlerini dile getirdi.