BIST 10.046
DOLAR 32,37
EURO 34,75
ALTIN 2.405,19
HABER /  GÜNCEL

YSKnın kıyafet yönetmeliğine tepki !

Anadolu Gençlik Derneği, YSK'nın yerel seçimlerde görev yapacaklara getirdiği kıyafet yönetmeliğine tepki gösterdi.

Abone ol

İstanbul Üniversitesi (İÜ) önünde toplanan Anadolu Gençlik Derneği üyesi bir grup, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) sandık başlarında görev yapacak seçim müşahitlerinin kılık kıyafetlerine yönelik aldığı karara tepki gösterdi.

Üniversitenin Beyazıt yerleşkesi önünde toplanan ve aralarında kadınların da bulunduğu grup adına yapılan açıklamada, YSK kararının ''son derece ayrımcı ve hukuksuz'' olduğu öne sürülerek, böyle bir yasak koymanın YSK'nın görevi olmadığı belirtildi.

Eyleme destek veren Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Bekaroğlu, ''2009 yılında böyle bir yasağın olması kabul edilemez. Kamusal alan, kamu alanı, devletin alanı diye bir alan yoktur. Bu deli saçması bir şey'' dedi.

Devletin yurttaşların işini kolaylaştırmak, onlara hizmet vermek için var olduğunu belirten Bekaroğlu, özgürlükleri engelleyen bir devletin meşruiyetinin ciddi bir şekilde tartışılabileceğini savundu.

Bekaroğlu, ''kamusal alan denilen yalanın bir gün tarihin çöplüğüne atılacağını'' söyledi.

''Başörtülülere yönelik getirilen bu yasak, okul ve devlet binalarından sonra yavaş yavaş seçme ve seçilme hakkına doğru gidiyor'' diyen Bekaroğlu, bunun kabul edilemez olduğunu savunarak, bu yasaklar ortadan kaktıktan sonra Cumhuriyetin gerçek anlamda Cumhuriyet olacağını öne sürdü.