BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,07
ALTIN 2.471,04
HABER /  GÜNCEL

Hem oy alacak hem hayır duası

Rakiplerine fark atmanın yolunu buldu. Hem oy alacak hem de hayır işleyecek. Hasta seçmenler için bakın ne yaptı...

Abone ol

Antalya'nın Alanya ilçesinde bir muhtar adayı, hasta seçmenleri sandığa taşımak için ambulans kiraladı.

Alanya merkezinde yeni kurulan Fığla mahallesinin 3 muhtar adayından biri olan Mustafa Etyemez,  seçim günü hasta seçmenler için ambulans hizmeti vereceğini söyledi. Yerel seçim öncesinde çok sayıda kişinin, rahatsız olduğunu ve bu nedenle oy kullanamayacağını söylediğini belirten Etyemez, bu nedenle özel bir şirketten ambulans kiraladığını bildirdi.

Etyemez, şöyle konuştu:

''Seçim ziyaretleri için gittiğim evlerde çok sayıda hasta gördüm. Oy vermek istiyorlar ancak sağlıkları buna izin vermiyor. Böyle bir hizmeti devletten isteyip isteyemeyeceklerini de bilmiyorlar. Bu nedenle böyle bir karar verdim. Bu durum bazılarına ilginç gelebilir ama seçim hizmeti olarak Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum.''

Ambulansla götüreceği seçmenlerin kendisine oy vermek zorunda olmadığının da altını çizen Etyemez, bunun kesinlikle oy için yapılmış bir hizmet olmadığını, başka adaya oy vereceklerin de kendisini arayıp bu hizmeti isteyebileceğini söyledi. Etyemez, ''Bunun için beni arayıp ulaşmaları yeterlidir. kime oy vereceğini asla düşünmeden bu hizmeti vereceğim'' dedi.

Etyemez, ambulansın tam teşekküllü olduğunu ve içerisinde bir sağlık memurunun görev yapacağını sözlerine ekledi.