BIST 10.046
DOLAR 32,34
EURO 34,71
ALTIN 2.408,54
HABER /  GÜNCEL

İHA muhabirinden sinyal geldi!

2 bin asker 7 helikopter ve bir uçak enkazı bulamadı. BBP'li mühendislerin belirlediği bölge de arama çalışmalarına eklendi.

Abone ol

BBP'li mühandislerin işaret ettiği Ilıca beldesinin Şahinkaya köyünde arama çalışmalarına hız verildi.

BBP'liler dün gece İHA muhabirinin cep telefonu sinyalini belirlediklerini iddia etmişti.

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile üç partili, bir gazeteci ve pilotun bulunduğu helikopteri arama-kurtarma çalışmalarına, karadan yaklaşık 2 bin kişi, havadan da 7 helikopter ve bir uçakla devam edildi.

Ancak bölgede etkili olan kar yağışı ve yoğun sis nedeniyle havadan arama çalışmalarına ara verildi.

Dün gün boyunca çalışmalar, Göksun ilçesindeki Berit dağının Kurucaova bölgesinde yoğunlaştı.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir Tunç'un, partili 4 mühendis tarafından belirlenerek Başbakanlık Kriz Merkezi ile paylaşıldığını açıkladığı koordinatlar doğrultusunda Elazığ Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri, korucular ve bir grup vatandaş tarafından, sabah saat 07.00'den itibaren Ilıca beldesine bağlı Şahinkaya köyü yakınlarında da arama kurtarma çalışmalarına başlandı.

İHA MUHABİRİNİN CEP TELEFONU SİNYALİ BELİRLENDİ İDDİASI

İş makinelerinin de kullanıldığı arama kurtarma çalışmaları sürerken, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı Özel Harekat timleri de, çalışmalara katılmak üzere bölgeye geldi.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir Tunç, gece yaptığı açıklamada, 4 mühendis arkadaşlarının, İHA muhabirine ait cep telefonu sinyalini belirlediklerini ve bu bilgiyi Başbakanlık Kriz Merkezi ile paylaştıklarını söylemişti.