BIST 9.890
DOLAR 32,47
EURO 34,84
ALTIN 2.450,03
HABER /  SAĞLIK

Siyah üzüm çekirdeğinin faydaları saymakla bitmiyor!

Bu haber, üzümü çekirdeksiz sevenler için pek iç açıcı olmayabilir ancak siyah üzüm çekirdeğinin faydalarını duyunca çok şaşıracaksınız.

Abone ol

Çekirdeksiz üzümün faydasının olmasına rağmen çekirdeli üzümün daha fazla faydası vardır. Hatta sadece üzüm çekirdeği bile bazı marketlerde satılarak alıcısını buluyor.

Yapılan araştırmalar sonucu üzüm çekirdeğinin insan sağlığına faydalarının olduğu ortaya konuldu. Eski zamanlardaki kadınların güzellik sırlarının ham maddesi olan üzüm çekirdeği aynı zamanlarda lokman hekimlerin yaptığı tıbbı ilaçlarda da kullanılırmış.

ÜZÜM ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI

- Üzümün kendisinden çok çekirdeğinde bulunan proantisiyanidinler ve tokoferolün elementleri vücuttaki serbest radikalleri azaltır. Bunun yanı sıra sağlıklı hücre sayısının artırmaya yardımcı olur. 

- Düzenli tüketildiğinde içerdiği Beta Karotein maddesi vücuda sigara ya da bazı zararlı besinlerle giren maddelerle savaşırlar. Araştırmalara göre üzüm çekirdeği 3 günde vücudu yenilediği ortaya çıkarılmış.

- Zararlı maddelerden arındırdığından an dolaşımını da olumlu etkiler. Dolaşımı hızlandırarak damar tıkanıklığını azaltan üzüm çekirdeği kalp sağlığını da korur. Uzmanlar kalp sorunu yaşayan kişilerin düzenli tüketmesi gerektiği bir besin olduğunu vurguluyor. İşte üzüm çekirdeğinin hiç bilmediğiniz faydaları...

- İltihaplanma ve enfeksiyon tedavisinde doğal ilaç olarak kullanılan üzüm çekirdeği bu etkenlere bağlı gelişen kireçlenme, egzama, cilt problemleri, sinüzit, kolit, gastrit ve idrar yolu enfeksiyonu gibi rahatsızlıklara iyi gelir.
- Böbreklerdeki taş ve kum oluşumunu önler.
- Vitamin eksikliği sonucu ortaya çıkan saç ve deri dökülmesi için birebir fayda sağlar. Kan dolaşımını hızlandırdığından saç köklerindeki ölmüş derilerin sayısını azaltarak canlılık kazanmasını destekler.
- İçerdiği E vitamini sayesinde gözdeki sarı noktanın deforme olmasını önler ve görme oranını artırır.
- Kolajeni artırarak cilt ve kemik sağlığını korur. Özellikle yaşlanmayı önleyerek ciltte oluşma ihtimali olan civilce ve aknelerin tedavisinde kullanılabilir.