BIST 10.677
DOLAR 32,19
EURO 34,95
ALTIN 2.422,28
HABER /  GÜNCEL

Sivastan Sarıyere gönül köprüsü

Sarıyer Belediyesi, gönül projesi kapsamında Sivas’tan gelen öğrencileri misafir etti

Abone ol

Sarıyer Belediyesi, Başbakanlık ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile yapılan Gönül Projesi Kapsamında Sivas’tan gelen öğrencileri Boğaziçi Üniversitesi ve Behçet Kemal Çağlar Lisesi Yurtları’nda misafir etti. Öğrenciler Sarıyer Belediyesi tarafından tahsis edilen araçlarla İstanbul’un tarihi ve kültürel yerlerini gezdiler.

Sarıyer Belediye Başkanı Yusuf Tülün ve Kadın Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu’nun eşi Birol Çubukçu, Kilyos Dinlenme Tesisleri’nde Sivaslı öğrencileri ziyaret etti. Gönül Projesi kapsamında Boğaziçi Üniversitesi ve Behçet kemal Çağlar Lisesi Yurtları’nda Sarıyer Belediyesi’nin misafiri olan öğrencilere, Başkan Tülün tarafından çeşitli kırtasiye ürünlerinden oluşan bir hediye paketi armağan edildi. Sivaslı öğrencilere seslenen Başkan Tülün, “Sizler bizim geleceğimizsiniz. Derslerinizde mükemmel olabilirsiniz ama sosyal faaliyetlerde de aktif olun. Boş durmayın. Bir mühendisle bir ressam arasında hiçbir fark yoktur. Biz size güveniyoruz, her şeyi yapabilirsiniz. Sizler Türkiye’nin geleceğisiniz ve biz büyükler, her zaman sizin yanınızdayız. Sizler Sivas’tan geldiniz. Sivassporlusunuz, ama Türkiye maçında hepimiz Türkiyeli olduk, hepimiz Türkiyeliyiz. Bu ülke hepimizin.” diye konuştu.

SARIYER BELEDİYESİ 700 ÖĞRENCİYİ AĞIRLADI

Gönül Projesi kapsamında derslerinde başarılı ve maddi durumu iyi olmayan öğrenciler Sarıyer Belediyesi’nin misafiri olurken, 3 grup halinde toplam 700 öğrenci geldi. Amacı doğuda ve batıda yaşayan öğrencileri kaynaştırmak olan projede, doğu illerimizde yaşayan öğrencilerin batı illerine, batıda yaşayan öğrencilerinde doğu illerimize ziyaret ettirileceği açıklandı. Gönül Projesi’nin hedefe büyük oranda varıldığı gözlenirken, özellikle misafir aile uygulaması takdir topladı.

İSTANBUL’U GEZDİLER

Gönül Projesi Kapsamında Sivas’tan gelen öğrenciler, yeni yerleri görmenin heyecanını ve keyfini yaşadı. Sivaslı öğrenciler, Topkapı Sarayı, Sultanahmet Camii, Yerebatan Sarnıcı ve Dolmabahçe Sarayı’nı gezdiler. İstanbul’un tarihi ve kültürel değerlerini dolaşan öğrencilerin, organizasyonda oldukça memnun kaldıkları görüldü.