BIST 10.267
DOLAR 32,31
EURO 34,82
ALTIN 2.412,00
HABER /  MEDYA

Oray Eğin yine çuvalladı

Basın Konseyi tarafından uyarılan Oray Eğin'e bir darbe de Leyla İpekçi'den geldi. İpekçi, Eğin'e mahkemede hesap soracak!

Abone ol

Akşam gazetesi yazarı Oray Eğin'in, Taraf gazetesi yazarı Leyla İpekçi hakkında ortaya attığı iddialar yalanlandı. İpekçi, Eğin'in kendisi hakkında ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, yasal haklarını kullanacağını söyledi. 

Gazeteci-yazar Leyla İpekçi bugün Akşam gazetesinde köşe yazarı Oray Eğin'in ortaya attığı iddialar ile ilgili bir açıklama yaptı.

İpekçi, açıklamasında yaşamının hiçbir döneminde Amerika'da bulunmadığını söyleyerek, "Bir cemaat bursuyla ABD'de eğitim gördüğü iddiasını" çirkin bir iftira olarak niteleyen İpekçi "Hayatımda Amerika'ya ayak basmış değilim. Bu tür haberleri oldukça yakışıksız ve çirkin buluyorum. Daha önce bir çok gazete ve basın kuruluşunda çalışmış ve en son 2,5 yıl Zaman'da yazı yazmış bir yazar olarak Taraf Gazetesi'ne geçtikten sonra hakkımda bu tür haberler çıkması manidardır. Ben bu tür haberleri 'Taraf ile Zaman arasında organik bağ var' şeklinde kamuoyunu yanıltmaya çalışan kirli bir propagandanın ürünü olarak görüyorum. Her iki gazeteyi de yıpratmaya çalışan bu tür tezviratların niçin ortaya atıldığını aslında kamuoyu çok iyi bilmektedir. Avukatımla görüştüm. Yasal haklarımı sonuna kadar kullanacağım." dedi.