BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Şartlı salıverme affı

Şartlı salıverme hakkı kazanan ancak yargılaması bitmediği için salıverilmeyenlere af. Dava sürse de serbest kalacaklar…

Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER


ANKARA – Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, geçen hafta 337 mahkumun şartlı salıverme hakkına sahip olmasına karşın; temyiz ya da dava sürecinin bitmemesi nedeniyle salıverme imkanının bulunmadığını belirterek, bu konuda yeni bir düzenleme gerektiğini söylemişti. AKP’li zafer Üskül,bu konuda bir yasa teklifini açıkladı.

ÜSKÜL AÇIKLADI
Cezaevlerindeki doluluk oranlarını göz önünde bulunduran ve cezaevleriyle ilgili incelemeler yapan TBMM İnsan Hakları Komisyonu, şartlı salıverilme konusunda yapılacak bir iyileştirmeyle bu sorunun çözülmesini hedefliyor. Komisyon Başkanı Zafer Üskül, komisyon olarak şartla salıvermeyle ilgili kanun teklifi hazırladıklarını söyledi.

DAVA SÜRSE DE SERBESTLER
Ceza İnfaz Kanununa göre, şartla salıvermeden yararlanmanın belli koşulları olduğunu ifade eden Üskül, “hükümlü olması, iyi hal ve benzeri koşulları var. Ancak bir kişi hükümlü duruma gelmemişse, hükümlülüğü konusunda Yargıtay karar vermemişse şartla salıvermeden yararlanamıyor. Bu haksızlığa ve eşitsizliğe yol açıyor. Bu sakıncayı ortadan kaldıracak bir düzenleme yapılması için yasa teklifi vereceğiz” dedi. Düzenleme ile dava süreci bitmemiş dahi olsa bir mahkum, şartlı salıverme hakkına sahip olmuşsa, bu haktan yararlanacak.