BIST 10.337
DOLAR 32,25
EURO 34,68
ALTIN 2.396,27
HABER /  POLİTİKA

Bütün silahları toplayalım

Ersin, “silahlar toplansın” dedi. Vekiller ‘Maganda kurşunlarını’ kınadı…

Abone ol


ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA-
CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin ise magandalığın meslek haline geldiğini belirterek “ruhsatlı ruhsatsız çok fazla silah var. Bu olumsuzluğa karşı ciddi önlemler gerekiyor. Genel silah toplama kampanyası lazım. Büyük bir silah toplama operasyonunun mutlaka yapılması lazım” dedi.

Meclis İnsan Hakları Komisyonu toplantısında; ‘maganda kurşunu’ ve silahlar konusu görüşüldü. Komisyon üyesi CHP’li Ersin, “İnsanlar öfkeli, işsizlik var. Ya kendine ya çevresine zarar veriyor. Türkiye Teksas’a döndü. Kimse kimsenin yüzüne bakamıyor, silahı çeker vurur diye. Bu nedenle türkiye’de geniş kapsamlı bir silah toplama operasyonu yapılmalı” diye konuştu.

MAÇ VE SİLAH
Komisyon Başkanı Zafer Üskül, A Milli Futbol Takımı’nın Almanya’ya karşı başarılı bir oyun oynadığını belirterek “Hepimiz, Milli Takım’la övünüyoruz. Yenmek de var, yenilmek de. Futbolcularımız başları dik olarak turnuvadan ayrılıyorlar” dedi. Üskül,, kutlamalarda silah kullanımına da değinerek, şunları söyledi:

“Edindiğimiz bilgiye göre, dünkü maçtan sonra maganda kurşunu duyulmadı. Sevinçten de kederden de olsa, silah sıkarak, sevincimizi, kederimizi ortaya koymak son derece gereksiz. Sevincimizi, kederimizi silahsız ortaya koyacak bir toplum olduk diye düşünüyorum.”

MAGANDA KURŞUNU
Maganda kurşununa yönelik sorulara ise komisyon üyesi milletvekilleri şu yanıtları verdiler:

AK Parti Denizli Milletvekili Mithat Ekici: “Medeni toplumlarda böyle şeyler olmaz. En güzel yöntem eğitimdir.”

CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir: “Kutlamalarda silah kullanımında ölümlerin ve yaralanmaların olmasına rağmen gerekli takibat yapılmıyor.

DTP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal: “Hep birlikte silahsız, ateşsiz bir toplum yaratalım. Bu ancak demokrasiyle olur. Toplumsal barış projesini hep birlikte hayata geçirmeliyiz.”