BIST 10.083
DOLAR 32,50
EURO 34,90
ALTIN 2.441,84
HABER /  GÜNCEL

Sivasta büyük arbede

Sivas Hizmet Vakfının 10. Olağan Genel Kurulunda, büyük arbede çıktı!

Abone ol

Sivas Hizmet Vakfının 10. Olağan Genel Kurulunda, Vakfın Başkanı Vali Hasan Canpolat ile mütevelli heyeti üyesi gazeteci Sirer Doğan arasındaki tartışmanın ardından salonda kavga çıktı.

Yumruklaşmaların olduğu kavga sırasında gazetecilerin de aralarında bulunduğu bazı kişiler yaralandı.

Sivas İl Özel İdare Toplantı Salonunda düzenlenen genel kurul sırasında söz alan vakfın mütevelli heyeti üyelerinden aynı zamanda yerel bir gazetenin sahibi olan Sirer Doğan, vakfın durumunun kötüye gittiğini ve zarar ettiğini iddia ederek, başkanlığını Canpolat'ın yaptığı yönetimi eleştirdi.

Divan kurulu tarafından söz verilen Vali Canpolat ise vakıfların güven meselesi olduğunu söyledi. Canpolat, ''Sivas Hizmet Vakfı herhangi bir dernek ve vakıf değildir. Konuşmaların son derece dikkatli bir şekilde yapılması gerekir. Vakıf zarar da etmiyor kötüye de gitmiyor'' dedi.

Doğan'ı eleştiren Canpolat, konuşmasının sonlarına doğru kendisinin vakıf başkanı olarak Sirer Doğan ile güven ilişkisinin tamamen bozulduğunu ifade ederek, Doğan'ı istifaya davet etti.

SALONDA KAVGA

Vali Canpolat'ın konuşmasının ardından, bulunduğu yerden konuşan Sirer Doğan, Canpolat'ın Sivas Cumhuriyet Başsavcılığında hakim olan eşinin makam odasının vakıf tarafından yaptırıldığına yönelik iddialarda bulundu. Bu duruma sinirlenen Canpolat, Doğan'ın salondan çıkarılmasını istedi.

Vali Canpolat, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım tarafından güçlükle sakinleştirildi.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fikret Ünsal'ın da karıştığı tartışmanın ardından salonda aralarında gazetecilerin de bulunduğu bazı kişiler ile Sirer Doğan ve oğulları arasında kavga çıktı. Olay nedeniyle salona takviye polis ekibi çağrıldı. Yumruklaşmaların olduğu kavga sırasında gazetecilerin de aralarında bulunduğu bazı kişiler yaralandı.

Kavga sonunda Sirer Doğan, oğulları Mete Doğan, Kaan Doğan, Bekir Doğan ile gazeteciler Ahmet Çınar ve Suat Duman sağlık raporu almak üzere Sivas Sultan 1. İzzettin Keykavus Devlet Hastanesine götürüldü.

Olayın ardından polis ekipleri kavgaya karıştığı iddia edilen Kürşat A, Metin B, Tarık V, Adem Ö, Fuat D ve Mikail Ç. ile bazı gazetecileri ifadelerini almak üzere karakola götürdü.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.