BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,09
ALTIN 2.464,81
HABER /  SPOR

Roland Garros Nadalın

Sezonun 2. “Grand Slam” mücadelesi olan Fransa Açık Tenis Turnuvası'nı İspanyol Nadal kazandı

Abone ol

Sezonun 2. “Grand Slam” mücadelesi olan Fransa (Roland Garros) Açık Tenis Turnuvası, tek erkeklerde İspanyol raket Rafael Nadal şampiyonluğuyla bugün sona erdi.

Başkent Paris'te Roland Garros Kortları'nda yapılan 18.2 milyon dolar (yaklaşık 27 milyon 300 bin YTL) toplam ödüllü turnuvanın 15. ve son gününde, tek erkeklerde final maçı yapıldı. Son derece sıcak bir havada yaklaşık 3 saat süren final müsabakasında, 1 numaralı seribaşı İsviçreli Roger Federer'i 1-6, 6-1, 6-4 ve 7-6 (7-4) tamamlanan setlerle 3-1 yenen 2 numaralı seribaşı İspanyol raket Rafael Nadal, şampiyonluk koltuğuna oturdu.

Kariyerinin 100. toprak kort zaferini elde eden Nadal, üst üste 2. kez şampiyon olarak bir ilke de imza atmış oldu. Nadal, Fransa Açık'a ilk 2 katılımında ve üst üste 2. kez şampiyon olan ilk raket unvanını aldı. Kariyerinde ilk kez Rolland Garros finali oynayan Federer ise, Avustralya Açık'ta şampiyon olarak sezona çok iyi bir başlangıç yapmasına rağmen bu kez kupayı İspanyol rakibine kaptırdı. Fransa Açık hariç tüm Grand Slam'lerde şampiyonluğu bulunan ve tenis dünyasının önde gelen isimleri tarafından dünyanın en iyi raketleri arasında gösterilen Federer, Rolland Garros'taki şampiyonluk açığını bu yıl da kapatamadı.

Karşılaşmada Nadal'ın 3 ace'ine (servis atışından kazanılan puan) karşılık, Federer 8 ace yaptı.

Fransa Açık'ta, dün yapılan tek bayanlar finalinde de, 8 numaralı seribaşı Rus Svetlana Kuznetsova'yı 2-0 yenen Belçikalı Justine Henin Hardenne, şampiyon olmuştu.