BIST 10.320
DOLAR 32,23
EURO 35,14
ALTIN 2.467,55
HABER /  POLİTİKA

Denktaştan Kıbrıs uyarısı

KKTC eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Kıbrıs'a sahip çıkılmasını istedi!

Abone ol

KUZEY Kıbrus Türk Cumhuriyeti eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, “Kimse unutmasın biz Kıbrıs"ın bir karış toprağını bile kimseye vermeyi düşünmüyoruz. Kıbrıs"ın asıl sahibi şehitlerdir. Şehitlerin kemiklerinin sızlamasını istemiyorsanız başta Kıbrıs"a sahip çıkın. Bu bayrağı indirtmeyin, indirtmeyelim” dedi.

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'ne Türk Ocakları Çorlu Şubesi"nin açılışı, Rauf Denktaş tarafından gerçekleşti. İstanbul'dan karayolu ile gelen Denktaş, Atatürk Meydanı"nda bulunan Türk Ocakları Çorlu Şubesi"nin açılışından sonra iş hanının girişinde bulunan fotoğrafçı dükkanını gezdi. Fotoğrafa olan merakı ile bilinen Denktaş, burada eşi Aydın Denktaş ve Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan ile fotoğraf makinelerini inceledi. Denktaş, cebinden çıkardığı fotoğraf makinesi ile kendisini görüntüleyen gazetecilerin de fotoğrafını çekti.

Buradan Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası"na geçen Denktaş, AB ve Kıbrıs konulu konferansa katıldı. Yaklaşık 300 kişinin izlediği konferansta konuşan Denktaş, şunları söyledi:
“Türkiye, Kıbrıs Barış Harekatı"na 11 yıl sabrettikten sonra başladı. Bir sürü insan canını Kıbrıs sorunun çözülmesi adına kaybetti. Yapılan harekatta bir sürü insan hayatını kaybetti. Amerika devamlı Kıbrıs sorunu ile ilgili yanlış değerlendirmeler yaparak ortalığı bulandırıyor. Bize Avrupa Birliği"ne gireceksiniz ama önce şu Kıbrıs sorunun çözelim diyorlar. Ama biz bir türlü bunlara tavrımız koyamıyoruz. Bizim önce siz Avrupa Birliği işini halledin sonra Kıbrıs sorununu çözelim dememizin zamanı geldi de geçiyor bile. Türkiye devamlı AB konusu ile tehdit ediliyor. Türkiye"ye siz adadan çıkın biz de sizin AB işinizi çözeceğiz diyorlar. Bu da Amerika'nın ve Rumlar'ın kandırma taktiği. Bu nereye kadar gider bilmiyorum ama Avrupa Birliği konusundaki baskılar ile Kıbrıs"tan çekilmemeliyiz. Türk Ocakları gibi milliyetçi ocaklarda bilgilenin tarihi ve tarihten bu yana yaşanmış olayları anlayın bilin. Böylece vatanınıza, milletinize faydalı insanlar olun.”

ALMANYA TALAT"I KANDIRMAYA ÇALIŞIYOR

Almanya"nın, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat"ı kandırmaya çalıştığını öne süren Denktaş, “Hiçbir ülkede başka bir ülkenin Dış İşleri Bakanı'nın, Cumhurbaşkanını ayağına çağırdığı görülmemiştir. Almanya, Cumhurbaşkanı Talat'ı kandırmak ve yaptırımını kullanmak için geçici bir süre sırtını sıvazlıyor. Burada amaç KKTC huzurunu kaçırmak Türklerin adayı terk etmelerini sağlamaktır. Türk halkından benim çok önemli bir isteğim var. ABD konsolosluklarına binlerce mektup göndersinler. Kıbrıs'ı kimseye vermeyeceğimizi ve adadan çekilmeyeceğimizi bildirerek onları utandırsınlar ve ne kadar haklı olduğumuzu ortaya çıkarsınlar. ABD güçlü bir devlet diye ondan korkup sesimizi çıkarmazsak daha ülke olarak başımıza bir çok şey gelir” dedi.

Konuşmasının sonunda katılımcılar tarafından dakikalarca alkışlanan KKTC eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş"a Türk Ocakları Çorlu Şubesi Başkanı Cengiz Sülün tarafından teşekkür plaketi verildi. Denktaş"a ayrıca konferansı izlemek için Tekirdağ"ın Marmara Ereğlisi İlçesi"nden gelen 67 yaşındaki Taşkın Ada tarafından Atatürk Resmi hediye edildi.