BIST 10.320
DOLAR 32,23
EURO 35,14
ALTIN 2.466,68
HABER /  DÜNYA

İran koşulsuz görüşme istedi

İran Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Ali Laricani, koşulsuz görüşmeler istedi!

Abone ol

İran Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Ali Laricani, İran'ı uranyum zenginleştirme programını durdurmaya ikna etmek için BM Güvenlik Konseyi daimi üyeleri ile Almanya'nın hazırladığı öneri paketinin bazı olumlu noktalarının yanı sıra zayıf noktaları bulunduğunu, ülkesinin koşulsuz görüşmeler yapılmasını istediğini söyledi.

İran nükleer programıyla ilgili görüşmelerde baş müzakereci olan Laricani, Kahire'de Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ve diğer yetkililerle görüşmesinden sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Batının öneri paketini kabul etmeleri yönünde her türlü tehdide karşı çıkacaklarını belirtti.

Önerileri önkoşulsuz değerlendireceklerine dair önceki açıklamalarını hatırlatan Laricani, Batının öneri paketinin bazı olumlu noktalarla bazı sorunlar ve belirsiz noktalar içerdiğini söyledi.

Öneri paketindeki olumlu noktalar arasında "nükleer reaktörler önerisi ve bölgesel istikrar için diyalogun" bulunduğunu ve İran'ın buna katılmaya hazır olduğunu ifade eden Laricani, öneri paketindeki uranyum zenginleştirmeyle ilgili noktaların açıklığa kavuşturulması gerektiğini söyledi.

Pakette İran'ın uranyum zenginleştirmeyi dondurması karşılığında ABD'nin Tahran'a barışçı nükleer teknoloji sağlaması, bazı yaptırımları kaldırması ve doğrudan görüşmelere katılması gibi önerilerin yanı sıra tehdit olarak da BM yaptırımları yer alıyor.