BIST 10.277
DOLAR 32,27
EURO 34,77
ALTIN 2.399,28
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sivasspor'un yeni patronu belli oldu

Teknik direktör Mesut Bakkal ile yollarını ayıran Sivasspor'un yeni teknik direktörü belli oldu.

Abone ol

Mesut Bakkal ile yollarını ayıran  Spor Toto Süper Lig takımlarından Sivasspor, teknik direktör Rıza Çalımbay ile sözleşme imzaladı.

Sivasspor tesislerinde düzenlenen imza töreninde konuşan kulüp başkanı Mecnun Otyakmaz, Süper Lig'e yükseldikleri ilk günden bu yana istikrardan yana, teknik direktörleriyle uzun vadede anlaşmalar yapmak isteyen bir kulüp olduklarını söyledi.

Bunu kısmen başarabildiklerini, ancak son yıllarda içinde bulundukları durumun maalesef kendilerini sık sık teknik direktör değişimine zorladığını ifade eden Otyakmaz, ''Ama bugün bizim için, Sivasspor kulübü ve Sivas şehri için çok özel bir gün. Çünkü kendi içimizden çıkmış, Türk futbolunu en üst düzeyde temsil etmiş ve teknik direktörlükte de büyük başarılara imza atmış, kendi hemşehrimiz Sayın Rıza Çalımbay ile sözleşme imzalama konumuna geldik" dedi. 

Rıza Çalımbay ise Sivas'ta bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, ''Doğduğum, büyüdüğüm yer burası. Sivasspor, toprak sahasından beri bildiğim bir yer. Burada çok güzel günlerim geçti'' dedi.

Futbol oynarken hedeflerinin hepsini gerçekleştirdiğini ama en büyük hedeflerinden bir tanesinin Sivasspor forması giymek olduğunu anlatan Çalımbay, ''Gerçekten bu benim ilkokulda okurken hep rüyalarımdaydı. Ve onu da bir maç da olsa Fenerbahçe maçında Sivasspor forması giyerek gerçekleştirdim. Tabii ki teknik direktörlüğe başladığım zaman da en büyük hedeflerimden bir tanesi burada çalışmaktı'' diye konuştu.