BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,94
ALTIN 2.447,17
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sivasspor'un hakeme tepkisi sürüyor

Sivasspor Kulübü, hafta sonu oynadıkları Kayserispor maçında kural hatası yapıldığını iddia ediyor.

Abone ol

Sivasspor Kulübü hafta sonu deplasmanda oynadıkları Kayserispor maçında kural hatası yapıldığı gerekçesiyle federasyona maçın iptali için başvuracak.

Sivasspor Basın Sözcüsü Fikret Ünsal, FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır'ın Anadolu'da futbol katliamı yaptığını iddia etti. Sivasspor Basın Sözcüsü Fikret Ünsal, Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında deplasmanda 4-1 kaybettikleri Kayserispor maçında hakem Cüneyt Çakır'ın kural hatası yaptığı gerekçesiyle maçın iptali için federasyona başvuracaklarını dile getirdi. Eski futbol hakemlerinden İsmail Dursun Kayserispor'un 28. dakikada kornerden gelen golünde hakem Cüneyt Çakır'ın 8. kuralda ihlal yaptığını söyleyerek maçın tekrarının Tahkim Kurulu'nun kararı olduğunu söyledi.

Korner kullanılmadan önce Kayserisporlu futbolcu Alexandre ile Sivassporlu futbolcu Ivanov arasındaki mücadelede faul olduğunu iddia eden Dursun, Sivasspor'un mağdur olduğunu ifade etti.

Bursaspor maçında yanlı bir yönetim gösterdiğini dile getirdikleri hakem Cüneyt Çakır'ın Kayserispor maçına da verildiğine anlam veremediklerini söyleyen Sivasspor Basın Sözcüsü Fikret Ünsal, "Sivasspor Bursaspor maçından sonra Cüneyt Çakır ile ilgili bir açıklama yaptım. Bu açıklamamda henüz sezonun başı olduğunu, bu tür hataların Türk futbolunun kaldıramayacağını söyledim. Ligin son haftalarında bağırmanın anlamsız olduğunu belirttim. Bizin Bursaspor maçının ilk yarısını özellikle bilenler bir seyretsin. Özellikle 45. dakika içerisinde olan olayı bir seyretsinler. Orada bizim futbolcumuz Cihan ceza sahası dışında topa vuruyor 45. dakika henüz skorboard durmamış. Tam şutumuz kaleye giderken düdüğü çalıyor ve ilk yarıyı bitiriyor. İlk yarıda hataları var, gol atıyoruz vermiyor.

3-0 bitirebileceğimiz bir ilk yarıyı biz 0-0 bitiriyoruz. Bütün futbolcularımız hakemin etkisi altında kalıyorlar. Hakem yanlı bir yönetim içerisinde. Bu hakem FİFA hakemiymiş. İsterse Dünya Kupası final maçını yönetsin biz bizim maçlarımıza bakarız. Bu açıklamamız bazı yerlere gitmedi ki galiba Kayserispor maçına da aynı hakemi gönderdiler." 

"AVRUPA'DA BİR MAÇ YÖNETMİŞ DİYE GÖKLERE ÇIKARTILAN CÜNEYT ÇAKIR ANADOLU'DA FUTBOL KATLİAMI YAPIYOR"

FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır'ın maçta kural hatası yaptığını ve gerekli yerlere başvuruda bulunacaklarını söyleyen Ünsal hakem Cüneyt Çakır'ın Anadolu'da futbol katliamı yaptığını iddia ederek sözlerine şöyle devam etti. "Aynı hakem yine aynı hataları Kayserispor maçında da yaptı. Buna hata mı deriz, bilerek mi deriz bilemiyorum. Bunu nasıl değerlendirilmesi gerektiğini federasyonun yetkili kurullarına bırakıyorum. Kayserispor maçında Kayseri'nin kaydettiği birinci golde çok ciddi bir kural hatası var.

Bu kural hatasını şuanda bu işi bilen hakem hocalarımıza incelettiriyoruz. Bütün görüntüleri gönderdik. Zaten seyreden hakem hocaları da bizi uyardılar. Burada ne oluyor? Kayserispor 27. dakikada bir korner atışı kazanıyor. 28. dakikada Kayserispor'a korner atışını kullandırıyor. Hakem işaretini veriyor, futbolcu topa vuruyor, top ceza sahası içindeyken top hakem düdük çalıyor. Biz orada ne bekliyoruz? Ya bizim aleyhimize bir penaltı bizim futbolcumuz faul yaptıysa ya bizim lehimize bir faul atışı Kayserisporlu futbolcu bir faul yaptıysa. Ya da hakem atışı ile başlar diye düşünüyoruz. Hakem öyle yapmıyor Kayserispor'un 5 numaralı futbolcusunu çağırıyor faul yaptın diye ikaz ediyor. Ve herkesi şaşırtan bir şekilde korner atışını tekrar ettiriyor. Böyle bir şey olamaz bu kural hatasıdır. Gelelim bizim yediğimiz ikinci gole. Yine sağ taraftan akınımız var.

Bizim futbolcumuzun rakip futbolcuyla hiçbir teması yoktur. Oradan bir faul icat ediyor. O faulden de biz ikinci golü yiyoruz. Biz bu hakemlerle nereye kadar gideceğiz? Ben sayın federasyon başkanımıza buradan soruyorum. Lütfen tedbirlerini alsınlar. Televizyonları gezerek övdükleri Avrupa'da bir maç yönetmiş diye göklere çıkarttıkları Cüneyt Çakır maalesef Anadolu'da futbol katliamı yapıyor. Bundan da herkesin haberi olsun. Biz bu şikayetlerimizi dile getireceğiz. Biz gerekli başvuruyu yarın öğlene kadar federasyona yapmış olacağız"