BIST 10.062
DOLAR 32,25
EURO 34,79
ALTIN 2.424,58
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Beşiktaş deprem bölgesinde okul açtı

Beşiktaş Kulübü, 8 Mart'taki Elazığ depreminde zarar gören Kovancılar'a bağlı Çakırkaş beldesinde yaptırdığı okulu hizmete açtı.

Abone ol

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören açılışta yaptığı konuşmada, "Türkiye'nin en büyük sosyal sorumluluk kurumlarından biriyiz" derken, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ise, Türkiye'nin çok büyük zenginliği ve sorumluluğu olduğuna işaret ederek, "Bilim ve teknolojiye çok büyük katkılar yapmamız lazım. Bu son derece önemli. Yedi yıldır eçmişteki gibi milli savunmaya değil milli eğitime yapılıyor" dedi.


Elazığ'ın Kovancılar ilçesine bağlı Çakırkaş beldesinde Beşiktaş Kulübü tarafından yaptırılan okul, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törene Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, AK Parti Elazığ Milletvekili Necati Çetinkaya, Elazığ Valisi Muammer Erol, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören ile Eşi Revna Demirören, Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda basın mensubu ile vatandaş katıldı.


Törende açılış konuşmasını yapan Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Beşiktaş'ın Türkiye'nin ilk spor kulübü olduğuna dikkat çekerek, "Beşiktaş Kulübü'nün tarihi kupalarla ve başarılarla doludur. Beşiktaş saygınlığının Türkiye'de ayrı bir yeri var. Ama hepsi spora bağlı değil. Bizler Ayrıca Türkiye'nin en büyük sosyal sorumluluk kurumlarından biriyiz. Onun için Beşiktaş yönetimi olarak bu dönemde, tabi ki sportif başarılar çok önemli ama hedefimiz yardıma muhtaç yapabileceğimiz boyuttaTürkiye'mizin ihtiyaç duyulan her bölgesine götürmektir. Bunu kulüp adı altında ve gönül vermiş Beşiktaşlıların desteği ile yapıyoruz" dedi.


Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak da Türkiye'nin çok büyük zenginliği ve sorumluluğu olduğuna işaret ederek, "Bilim ve teknolojiye çok büyük katkılar yapmamız lazım. Bu son derece önemli. 7 yıldır, geçmişteki gibi milli savunmaya değil milli eğitime en büyük katkı yapılıyor. Çünkü biliyoruz ki milli eğitime yapılan yatırım Türkiye'nin geleceğine yapılan yatırımdır. 21. yüzyıl bilgiyi elinde tutanların yüzyılı olacaktır. O da böylesine güzel okullardan geçecektir. Daha sonra 81 ilde
üniversite ve bir o kadar da vakıf üniversiteleri olacaktır. Artık Türkiye'de üniversite olmayan il yok. Hata bazı illerde üç-beş üniversite var. Ne kadar üniversite varsa o kadar gelişmişlik vardır. Türkiye Avrupa'nın 6. büyük ekonomisi olabilmişse dünyanın 17. büyük ekonomisi olmuşsa bu mutlaka bilimden-teknikten ARGE'den (Araştırma Geliştirme) kaynaklanmıştır" diye konuştu.


OKULLARDAN BEDEN EĞİTİM DERSİNİ KALDIRMAMIZ LAZIM


Bakan Özak okullardan beden eğitimi dersinin kaldırılması için görüşmelerin yapıldığına işaret ederek, "Milli Eğitim Bakanlığı ile bir protokol imzaladık. Artık belki 5 saat spor, sanat ve kültür derslerine koymamız lazım. Bir televizyon kanalı, 24 saat spor yayını yapmalı. Belki TRT Spor'u hayata geçirmemiz gerekiyor" diye konuştu.


Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'e Bakan Özak tarafından plaket verilirken Elazığ Valisi Muammer Erol da, Başkan Yıldırım Demirören'in eşi Revna Demirören'e katkılarından dolayı plaket verdi.
Beşiktaş Kulübü tarafından yaptırılan okul, Bakan Özak, Başkan Yıldırım Demirören ve eşi Revna Demirören ile AK Parti Elazığ Milletvekili Necati Çetinkaya tarafından kurdele kesilerek hizmete açıldı.

Yıldırım Demirören'in eşi Revna Demirören daha sonra çocuklara çeşitli hediyeler verdi.