BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,81
ALTIN 2.428,54
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Polis 1 kamyon kaçak sigara yakaladı

İzmir polisi, kaçak sigara konusunda sürdürdükleri operasyon kapsamında, 1 kamyon kaçak sigara yakaladı.

Abone ol

İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ''İzmir'e kaçak olarak getirilen sigaraların bandrolsüz satılması'' konusunda sürdürdükleri operasyonda, 1 kamyon kaçak sigara ele geçirdi.

İzmir'e, Irak'tan kaçak getirildiği belirlenen 120 bin paket sigaraya el konuldu, olayla ilgili 8 kişi yakalandı. İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekibi, sokaklarda tezgah üstünde satışı yapılan bandrolsüz sigara ele geçirilmesiyle ilgili başlattığı çalışmada, sigaraların Irak'tan İzmir'e kaçak olarak getirildiği ve büyük şehirlerde piyasaya sürüldüğünü tespit etti.

Kaçakçıların yakalanmasına yönelik operasyonlar da ekipler, B.P. elebaşılığındaki bir grubun İzmir'e bandrolsüz sigara getirdiği bilgisine ulaşınca takip başlattı. Bir kamyonla kaçak sigara getirildiğinin belirlenmesi üzerine, Bornova ilçesi girişinde operasyon düzenlendi. Kamyon kasasında, üzerlerine domateslerle gizlenmeye çalışılmış koliler içerisinde 120 bin paket çeşitli markalarda sigara ele geçirildi.

Operasyonda B.P.'nin de aralarında bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı. İfadeleri alınan şüpheliler, savcılık talimatıyla haklarında yapılan işlemin ardından serbest bırakıldı.

Öte yandan bir istihbaratı değerlendiren Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, kargo yoluyla İzmir'e gönderilen 660 şişe kaçak üretilmiş içki ele geçirdi. Yapılan incelemede, içkinin üzerine farklı marka etiketi yapıştırılarak piyasaya sürülmek istendiği belirlendi. Olayla ilgili iki kişi de gözaltına alındı.