BIST 10.176
DOLAR 32,36
EURO 34,66
ALTIN 2.386,29
HABER /  SPOR

Sivas UEFAda yenilgi istemiyor

Sivasspor, UEFA Play Off ilk maçında ağırlayacağı Shakhtar Donetsk'i yenmenin hesaplarını yapıyor.

Abone ol

Sivasspor, UEFA Play Off ilk maçında ağırlayacağı Shakhtar Donetsk'i yenmenin hesaplarını yapıyor.

Teknik heyet ve futbolcular, rakiplerini yenerek Ukrayna'ya avantajlı bir skorla gitmek istediklerini söylediler.

Turkcell Süper Ligi'nin ilk 2 haftasında Trabzonspor ve Fenerbahçe'ye yenilen Sivasspor'da gözler UEFA Play Off maçına çevrildi. Kırmızı Beyazlı ekip, perşembe günü oynayacağı Shakhtar Donetsk ilk maçı hazırlıklarına bugün de kendi tesislerinde devam etti.

Teknik Direktör Bülent Uygun gözetimindeki futbolcular, düz koşu yaparak şut çalıştı. Futbolcular, kenar ortalarından, kaleciler Petkoviç ve Akın'ın koruduğu kalede gol aradı. Bugünkü idmana, sakatlığı devam eden Mehmet Yıldız katılmazken, hafif sakatlığı bulunan Hayrettin Yerlikaya takımdan ayrı olarak saha kenarında yürüyüş yaptı. Dün sağlık kontrolünden geçirilen ve bugün 3 yıllık sözleşme imzalandığı açıklanan yeni transfer Bouazza da takımla birlikte idmana çıktı.

Cezayir asıllı Fransız vatandaşı Bouazza, yardımcı antrenör eşliğinde bir süre ısınma hareketleri yaptı. Çift kale maçta da oynayan orta saha oyuncusu Bouazza'nın, S. Donetsk maçına yetiştirilmesi için çalışıldığı belirtildi.

Yaklaşık 1,5 saat süren antrenman sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan futbolcular, Ukrayna'ya avantajlı bir skorla gitmek için ellerinden geleni yapacaklarını söylediler. Gol yemeden galip gelmek istediklerini ifade eden defans oyuncusu Murat Sözgelmez, Fenerbahçe yenilgisini unutmak zorunda olduklarını ve S. Donetsk maçına kilitlendiklerini anlattı. Sözgelmez, "İnşaallah gol yemeden galip geldiğimiz bir skorla Ukrayna'ya gideriz ve orada da UEFA ligine kalırız." dedi.

Sezona iyi başlamak istemelerine rağmen, kötü başladıklarını ifade eden Cihan da Avrupa maçlarının lig karşılaşmalarından farklı olduğunu dile getirdi. Cihan, "S.Donetsk'i yenmek istiyoruz. Bunu da başaracağımıza inanıyorum. Biz iyi bir takımız. Herşey kötü gidecek diye birşey yok." şeklinde konuştu.