BIST 10.209
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.400,98
HABER /  SPOR

Mucize adam doping mi yaptı

inanılmaz bir rekora imza atan Jamaikalı atlet Usain Bolt'a geniş yer veren Alman basını, Bolt'un doping yapmış olabileceğini iddia etti.

Abone ol

Almanya'nın başkenti Berlin'de devam eden 12. Dünya Atletizm Şampiyonası'nda 100 metreyi 9:58 ile koşan ve inanılmaz bir rekora imza atan Jamaikalı atlet Usain Bolt'a geniş yer veren Alman basını, Bolt'un doping yapmış olabileceği iddialarını da gündeme taşıdı.

Bild gazetesi, ''Dünyanın mucize adamı'' başlığıyla verdiği haberde, 100 metreyi toplam 41 adımla ve 9:58'lik dereceyle koşmasının Bolt'u döneminin en büyük atleti yaptığını yazdı.

Bolt'un Dünya Şampiyonu olduktan sonra McDonalds adlı fast-food restoranına giderek yemek yediği belirtilen haberde, Bolt'un 1,96 boyunda ve 86 kilogram ağırlığında, dünya rekorunu kırdığı sırada açığa çıkan enerjisinin bir buzdolabını 1 saat boyunca çalıştırabilecek güçte olduğu kaydedildi.

Jamaika'da yaşadığı hayatıyla ilgili bilgilerin de yer aldığı haberde, ancak Bolt'un doping yaptığı yönünde kuşkuların da bulunduğuna işaret edildi.

Nürnberg kentindeki Biyoloji ve Eczacılık Enstitüsü Başkanı Fritz Sörgel, Bolt'un sergilediği başarının insan kapasitesiyle ilgili bilimselliğe uymadığını, bunun doping almadan gerçekleştirilebilecek bir başarı olduğuna inanmadığını söyledi.

Olimpiyat Stadı'nda 100 metre finalinde koşan bir atletin dopingli olduğu yönünde söylentilerin de olduğu ifade edilen haberde, ancak Dünya Atletizm Federasyonu'nun (IAAF) böyle bir şeyin olmadığını açıkladığı, atletlerden alınan numunelerin Pazartesi günü sabahı Köln ve Saksonya eyaletindeki Kraischa kentinde bulunan laboratuvarlara gönderildiği kaydedildi.

Bolt, bu konuda yaptığı açıklamada, ''İnsanlar istediklerini söyleyebilirler. Ben temiz olduğumu biliyorum. Bizde her şey sporun etrafında döndüğü için Jamaikalılar olarak hızlıyız'' dedi.

Haberde, Bolt'un uluslararası düzeyde düzenli bir şekilde testlerden geçtiği ve dopingli bulunmadığı ifade edildi.

Berliner Kurier gazetesi de 100 metre finalinde koşan bir atletin dopingli olduğu yönündeki söylentiyi manşete çıkartarak, ''Dünya Şampiyonası'nın finalinde doping mi var?'' başlığını kullandı.

Die Welt gazetesi, Bolt'un 100 metrede kırdığı dünya rekorundan sonra, dünyanın böyle bir şeyin nasıl olabileceği ve Bolt'un daha hızlı koşup koşamayacağı sorusunu sorduğunu belirtti.

Jamaika Spor Bakanı Olivia Grange da yarın yayınlanacak ''Frankfurter Allgemeine Zeitung'' adlı gazeteye yaptığı açıklamada, dopingin kendi ülkesinde de yasak olduğunu, bu yasayı kendisinin parlamentodan geçirdiğini ve Jamaika'da Dopinge Karşı Mücadele Ajansı'nın bulunduğunu anlattı.

Grange, Bolt'un annesinin ve babasının dünyaya mükemmel bir Jamaikalı'yı hediye ettiklerini belirterek, ''Usain için sınır yoktur'' dedi.