BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,70
ALTIN 2.396,14
HABER /  GÜNCEL

Kızı vermeyen ağabeyi öldürdü

Adana'da asker firarisi 22 yaşındaki Çağlar Karcı, sevdiği kızı vermeyen kızın ağabeyi 48 yaşındaki Kazım Ant'ı öldürdü.

Abone ol

Adana'da asker firarisi 22 yaşındaki Çağlar Karcı, sevdiği kızı vermeyen kızın ağabeyi 48 yaşındaki Kazım Ant'ı otomobilin içinde pompalı tüfekle öldürdü. Kaçan katil zanlısı ile arkadaşını yakalamak için polis operasyon düzenledi. Mahallede hareketli saatler yaşanırken, yapılan baskında katil zanlısı ve birlikte kaçtığı arkadaşı bulunamadı.

Mirzaçelebi Mahallesi 31031 Sokak'ta oturan Çağlar Karcı, bir yıl önce karşı komşularının kızı N.A.'yı ailesinden istedi. N.A.'nın ağabeyi Kazım Ant, Karcı'yı, "ite kopuğa verilecek kızımız yok" diyerek tersledi. Karcı da, "Bana yar olmayanı ben de başkasına yar etmem" diyerek Ant Ailesi'ni tehdit etti. İki aile arasında kız isteme yüzünden husumet başladı. Bir süre sonra N.A. halasının oğluyla nişanlandı. Karcı ise başka bir kızla nişanlanıp askere gitti. 3 gün önce de birliğinden firar eden Karcı, bugün öğle saatlerinde evde otururken Kazım Ant'ın 01 BB 876 plakalı otomobiliyle babası Yahya Ant'ı ziyarete geldiğini gördü. Görgü tanıklarının iddiasına göre, Çağlar Karcı, Taner adlı arkadaşıyla birlikte Kazım Ant'a sokak başında pusu kurdu. Ant'ın evden çıkıp otomobiliyle hareket etmesi üzerine Karcı, elindeki pompalı tüfekle arkasından ateş etmeye başladı. Otomobil duvara çarparak durunca Karcı, bu kez yan camdan Ant'ın kafasına doğru bir el daha ateş etti ve arkadaşıyla birlikte motosikletle kaçtı.

OPERASYON YAPILDI

Karcı ile Taner adlı arkadaşının Taner'in aynı mahalledeki evinde saklandığı ihbarını alan polis bu eve baskın yaptı. Cinayet bürosu polisleri, sokakta oturan vatandaşları evlerine girmeleri konusunda uyardıktan sonra tabancalarını çekerek 31054 ile 31062 sokaktaki evleri tek tek aradı. Her yer didik didik arandı, ancak tüm yapılan aramalara karşın zanlılara ulaşılamadı.

ANNE OĞLUNUN ÖLDÜRÜLÜŞÜNÜ GÖRDÜ

Olay yerine gelen öldürülen ve emekli olduğu öğrenilen Kazım Ant'ın eşi Gönül Ant, "Eşime bir şey mi oldu?" diye ağlayarak sinir krizi geçirdi. Oğluna yapılan kanlı saldırıyı gördüğünü söyleyen anne Hüsniye Ant ise gözyaşlarına boğulurken, "Oğlumu öldürdüğünü herkes gördü" diye bağırdı. Kısa süre önce kalp ameliyatı olduğu belirtilen baba Yahya Ant ise üzüntüden yıkıldı.

Cinayet bürosu polisleri, Çağlar Karcı'nın annesi, nişanlısı, kız kardeşi ile öldürülen kişinin annesi Hüsniye Ant'ı ifadelerini almak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü. Polis, katil zanlılarını yakalamak için çalışıyor.