BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,19
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Şişli MYO'da mezuniyet gururu

İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu ilk mezunlarını vermenin heyecanını ve gururunu yaşadı.

Abone ol

İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu’nun ilk mezuniyet töreni Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda görkemli bir organizasyonla gerçekleşti. Törene Şişli Kaymakamı Salih Işık, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yeşil, İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu Mütevelli Heyet Başkanı Mustafa Sarıgül, Şişli Vakfı Başkanı Halil Çakır’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Tören, Soma’da meydana gelen faciada yaşamını yitirenlerin de anıldığı saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı ile başladı. ‘Büyük düşünün, büyük hedef koyun’ İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu öğrencileri Tolga Ay ile Ecem Enük’ün sunduğu törende ilk olarak, okul birinciliğine hak kazanan Çocuk Gelişimi Programı öğrencisi Selin Yaman sahneye çağrıldı. Mezun olmanın sevincini ve hüznünü bir arada yaşadığını söyleyen Yaman desteklerinden dolayı Okul Müdürü Prof. Dr. Aynur Aydın ile program öğretim görevlilerine ve tüm arkadaşlarına teşekkür etti.

Ailesine de çok şey borçlu olduğunu ifade eden Yaman, gözyaşlarını tutamadı. İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu’nun kendisi için çok şey ifade ettiğini vurgulayan Yaman, arkadaşlarına hitaben “Büyük düşünün, geleceğe ilişkin büyük hayaller kurun, büyük hedefler koyun, Şişli Meslek Yüksekokulu sizin her zaman yayınınızda olacaktır” mesajı verdi. Mezuniyet töreni, Yaman’ın ardından Prof. Dr. Aydın’ın konuşmasıyla devam etti. Yaman’ın sözlerinden oldukça etkilendiğini söyleyen ve zaman zaman gözyaşlarını tutamayan Prof. Dr. Aydın, İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu’nun kendisi için çok önemli olduğunu vurguladı. Mezuniyetin yapıldığı salonda daha önce defalarca bulunduğunu ve çok sayıda etkinliğe katıldığını hatırlatan Prof. Dr. Aydın, ilk defa bu kadar heyecanlandığını ve duygulandığını ifade etti. Şişli Meslek Yüksekokulu’nun sadece bir okul değil, bir aile olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Aydın, “Ailemiz mezunlarımızdan dolayı büyük gurur yaşıyor. İnanıyorum ki, tüm mezunlarımız aldıkları eğitimle başarılı bir çalışma hayatına hazırlandılar” diye konuştu. Prof. Dr. Aydın’ın ardından Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Mütevelli Heyeti Başkanı Ruhi Engin Özmen de kısa bir konuşma yaparak, öğrencileri tebrik etti. ‘Öğrenciler benim çocuğum’ Mütevelli Heyet Başkanı Mustafa Sarıgül de, yoğun alkışlar eşliğinde sahneye çıkarak, öğrencileri tebrik etti.

İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu’nun gün geçtikte büyüyerek akademik alanda daha fazla etki yarattığı söyleyen Sarıgül, Şişli Kaymakamı Salih Işık’a, Şişli Belediyesi ve Beşiktaş Belediyesi’ne desteklerinden dolayı teşekkür etti. İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu öğrencileriyle gurur duyduğunu dile getiren Sarıgül, “Benim bir çocuğum Emir, diğeri Ömer, üçüncüsü de Şişli Meslek Yüksekokulu öğrencileridir” dedi. Şişli Kaymakamı Salih Işık da, mesleki eğitimin önemine dikkat çekerek, İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu’nun önemli bir misyon üstlendiğini belirtti. Okul yönetimini ve akademik personeli kutlayan Işık, tüm öğrencilere çalışma yaşamlarında başarı dileklerini iletti.