BIST 9.792
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.435,24
HABER /  GÜNCEL

Ekonomi Bakanının Merkez’den beklentisi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Faizin en kısa sürede 29 Ocak seviyesine inmesini istememiz için gerekli şartlar oluşuyor ama bunu sağlayaca...

Abone ol

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Faizin en kısa sürede 29 Ocak seviyesine inmesini istememiz için gerekli şartlar oluşuyor ama bunu sağlayacak indirimi bugün beklemiyorum” dedi.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, dün katıldığı ’İhracatın Finansmanı’ konulu toplantıda faizin bir an önce 29 Ocak seviyesinin altına inmesi gerektiğini belirtmişti. Bakan Zeybekci bugün Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Faizin en kısa sürede 29 Ocak seviyesine inmesini istememiz için gerekli şartlar oluşuyor ama bunu sağlayacak indirimi bugün beklemiyorum" dedi. Zeybekci 29 Ocak seviyesini bugün beklememekle beraber piyasaların olumlu yöndeki hareketlerini cesaretlendirici bir adım atılması gerektiğini de belirtti. Bakan Zeybekci şu mesajı da verdi:
"Ekonomimiz olumsuz beklentileri hak etmeyecek olumlu gelişmeleri sağladı ve önümüzdeki dönemde sağlamaya devam edecektir. Birileri üzülecek".
(İHA)