BIST 9.936
DOLAR 32,44
EURO 34,78
ALTIN 2.449,45
HABER /  GÜNCEL

Hollywood sahnelerini aratmayan soygun

Fatih’te yabancı uyruklu ve silahlı iki kişi, güpegündüz THY acentesinde silahlı soygun gerçekleştirdi. İşyeri çalışanını silahla tehdit edi...

Abone ol

Fatih’te yabancı uyruklu ve silahlı iki kişi, güpegündüz THY acentesinde silahlı soygun gerçekleştirdi. İşyeri çalışanını silahla tehdit edip ellerini oturduğu koltuğa bağlayan soyguncular sırra kadem bastı. Soygun anı güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.
Fatih’te THY acentesi silahlı iki kişi tarafından soyuldu. Acente çalışanını sandalyeye bağlayıp etkisiz hale getirdikten sonra kasadaki paraları çalarak kayıplara karışan soyguncular, güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Olay, 5 Haziran saat 14.30 sıralarında Fatih’te meydana geldi. İddialara göre, yabancı uyruklu ve eli silahlı iki kişi THY acentesi ofisine geldi. Soygunculardan biri elindeki silahı çalışanlara doğrulturken, diğeri de müşteri temsilci Osman Müslihan’ın ellerini iple sandalyeye bağladı. Müşteri temsilcisi ve diğer çalışanları etkisiz hale getiren soyguncular, kasada bulunan bir miktar parayı ve bir bilgisayarı alarak kayıplara karıştı.

FİLM SAHNELERİNİ ARATMAYAN SOYGUN SANİYE SANİYE GÖRÜNTÜLENDİ
Soygun anında yaşanan korku dolu anlar güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, iş yerine gelen eli silahlı iki kişi, önce silah doğrulttu ardından personelin sol elini oturduğu koltuğa iple bağlayıp etkisiz hale getirdi. Ardından işyerini didik didik arayan şüpheliler masa üzerindeki lap-top bilgisayarı ve çekmecedeki bir miktar parayı alarak kayıplara karıştı.

OLAY ANINDA OYUNA DALAN KÜÇÜK ÇOCUK SOYGUNU FARK ETMEDİ
Bu sırada işyeri sahibinin 10 yaşlarındaki oğlu da soygun anında işyerinde bulunuyordu. Bilgisayarda oyuna daldığı için soygunu fark etmeyen küçük çocuk olup biteni şüpheliler kaçtıktan sonra fark etti. Ardından müşteri temsilcisinin uyarısı ile yerinden kalkan küçük çocuk, şüphelilerin ardından koşarak polisten ve çevredeki esnaflardan yardım istedi.
İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, işyerinin güvenlik kamera kayıtlarına el koydu. Polis, kaçan yabancı uyruklu soyguncuların bulunması için soruşturma başlattı.
Olay sırasında dışarıda olduğunu belirten işyeri sahibi Mustafa Akverdi, yaşanan soyguna adeta isyan etti. Yabancı şahıslar tarafından ofisinin soyulduğunu söyleyen Akverdi, 10 yaşındaki oğlunun da olay esnasında ofiste olduğunu belirterek, “Yaz tatillerinde oğlum yanıma gelirdi. Şu aşamadan sonra Aksaray bölgesine gelmeyi düşünmedi. Aksaray 2012 sonrasında güvensiz olmaya başladı. Ülkemize çok basit bir şekilde giriş çıkış yapılıyor. Bunu ilgililere arz ediyorum biraz duyarlı olalım. Afrika kökenli birileri tarafından gasp edilmek çok onur kırıcıdır” diye konuştu.
Öte yandan, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Aksaray ve çevresinde yabancıların karıştığı olayların artış göstermesi üzerine geniş katılımlı operasyon düzenlemiş ve aralarında Yabancılar, Organize, Terör, Narkotik, Çevik Kuvvet ve Özel Harekat Şube Müdürlüklerinden ekiplerinde bulunduğu bin 600 polisle operasyon düzenlenmişti. Geniş çaplı uygulamaya polis helikopteri havadan, özel harekat timleri ise karadan destek sağlamıştı.
(İHA)