BIST 9.570
DOLAR 32,51
EURO 34,81
ALTIN 2.488,02
HABER /  MEDYA

Erdoğan AK Parti'den şikayetçi!

Zaman yazarı Mümtaz'er Türköne, Bugünkü yazısında AK Parti'de tartışmalar yaşandığını ileri sürdü. Türköne, "Başbakan korkaklar ordusu tarafından kuşatılmıştıldı" diye yazdı.

Abone ol

"İşler iyi gitmiyor. İşleyen, iş gören ve Başbakan’ın önüne 'sonuç' getirebilen bir hükümet aygıtı yok. Peş peşe yüksek perdeden sıralanan, herkesin 'koskoca Başbakan söylediğine göre bir hikmeti vardır herhalde' diye akıbetini sabırla beklediği sözler anlamını, değerini ve ağırlığını kaybediyor. Başbakan’ın ağır ve abus çehresine rağmen ciddiyeti hızla tükeniyor."

AK PARTİ KARIŞTI


Bu satırlar Zaman gazetesi yazarı Mümtaz'er Türköne'nin 'Nerede bu hükümet?' başlıklı bugünkü yazısından. Havada son sürat giden Başbakanlık özel uçağından, Cumhurbaşkanlığı uçağına transfer yapılacağını belirten Türköne, AK Parti'de büyük tartışmalar ve fikir ayrılıkları yaşandığını önü sürdü:

PARTİ'NİN SAĞI SOLU OYNUYOR

Parti Teşkilatı’nın sağı-solu oynuyor. Başkası değil, Başbakan şikâyetçi. 'Bir yıldır taraf olmayanlara' sesleniyor ve tehdit ediyor: 'Bitaraf olan bertaraf olur.' Bülent Arınç’a 'Batsın dengelerin' diye ayar geçiyor. 'Paralel' lafını ağzına hiç almayan hem partisindeki hem kabinesindeki 'kahir ekseriyetle', Başbakan ne yapabilir?

BAŞBAKAN'IN ETRAFINI BECERİKSİZ ADAMLAR SARMIŞ

Başbakan adına vereceğiniz hüküm yine baktığınız yere bağlı. Bir sürü yeteneksiz, beceriksiz adam çevresini sarmış olabilir. Bir korkaklar ordusu tarafından kuşatılmıştır. Veya, o dev karizmasına boyun eğen, kendisine inanan tek bir dava adamı bile çevresinde mevcut değildir. Siz hangisini söylersiniz? Bütün devlet emrinizde, yargı yere serilmiş, arkanızda % 45’lik halk desteği ve onca medya gücü... Peki nerede bu hükümet?

MÜMTAZ'ER TÜRÖNE'NİN BUGÜNKÜ YAZISINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN