BIST 9.525
DOLAR 32,63
EURO 34,84
ALTIN 2.503,13
HABER /  POLİTİKA

Sırrı Süreyya Önder'den canlı yayında skandal itiraf

HDP'li Sırrı Süreyya Önder, katıldığı canlı yayında skandal sözler söyledi. Önder, terör örgütü PKK ile bağlantısının olduğunu 100'ün üzerinde toplantı yaptığını anlattı.

Abone ol

Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu sabah haberlerine konuk olan HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, canlı yayında şok bir itiraf da bulundu. 

Gündeme ilişkin konuları değerlendiren Önder, cezaevinde olan HDP'li isimlerle ilgili açıklama yaparken skandal ifadelerde de bulundu. 

Küçükkaya'nın sorularını yanıtlayan Önder, "İsmail Bey bu partinin  eş genel başkanları ve milletvekilleri içerde rehin alınmış" dedi.

"BİZİM SÖZDEN BAŞKA NEYİMİZ VAR" 

HDP'li isimlerin yargılanmasını değerlendiren Önder,  "dokulmazlıkların kaldırılması sürecinde bu vekiller için dünyanın ithamı yapıldı, terörle işbirliği silah taşıma benzeri mahkemeler açıldı, neredeyse dört ayı geçecek silahlı eylem yada şiddetle ilişki iddianamesi bile yok ortada" dedi.

Propogandanın siyasetçilerin görevi olduğunu vurgulayan HDP'li vekil Önder, "Propoganda yani söz söylemek yani siyasetçinin en zorunlu görevidir konuşmak bizim sözden başka neyimiz var" diye ekledi.

"PKK İLE EN BÜYÜK BAĞLANTISI OLAN BENİM"

Canlı yayınında skandal sözler söyleyen Önder, Küçükkaya'nın 'tutukluluk sebebi terör eylemi, terörle bağlantı değil mi?" diye sorunca, Önder, "Biri çıkarsın desin ki şiddetle yada terörle falanca vekilimizin şöyle bir iltisakı iddia edildi yok" şeklinde cevap verdi. Küçükkaya'nın "PKK ile bağlantı yok mu" sorusuna ise Önder, itiraf gibi bir cevap verdi. Önder, "PKK ile en büyük bağlantısı olan benim Yüzün üzerinde toplantı yaptım, gittim barış sürecinde" diye konuştu. 

Sırrı Süreyya Önder: PKK ile 180'ı aşkın toplantı yaptık