BIST 9.091
DOLAR 32,39
EURO 35,05
ALTIN 2.326,54
HABER /  GÜNCEL

Sırrı Süreyya Önder: PKK ile 180'ı aşkın toplantı yaptık

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Sürreyya Önder, çözüm sürecinde PKK’nın bütün yöneticileri ile 180’i aşkın toplantı yaptığını anlattı.

Abone ol

DİYARBAKIR Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Ankara’da, 4 Kasım 2016 günü gözaltına alınan ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in ‘Terör örgütü üyeliği’, ‘Terör örgütü propagandası yapmak’ ve ‘halkı kin ve düşmanlığa açıkça tahrik’ suçlarından 40 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi. 

MAHKEMEDE KONUŞTU
Diyarbakır 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde savunma yapan Önder suçlamaları reddederken, çözüm sürecinde PKK’nın bütün yöneticileri ile 180’i aşkın toplantı yaptığını anlattı.

Önder, “Barış müzakerecisiyim. Bunu öyle bir aşamaya getirmişiz ki, bu devletin İçişleri Bakanı, Başbakan Yardımcısı, AKP Grup Başkanvekili ve Kamu Güvenliği Müsteşarı ile Dolmabahçe Sarayı’nda Dolmabahçe Deklarasyonu dediğimiz metni okumuşuz. Biz tarihsel olarak o 3 senenin emeğinin karşılığını Dolmabahçe Deklarasyonu’nda aldık. Bu devletin bakanıyla, aynı koltuk hizasında oturdum” dedi.

Sırrı Süreyya Önder, bu çalışmaları sırasında pusu kuranları da başının üstünden ateş edenleri de gördüğünü belirterek, “Bu devlet bana 8 koruma tahsis etti. Defalarca suikast atlattık. Ancak hiçbirini kamuoyuyla paylaşmadık. Çok onurlu şeyler yaptık, bu ülkeye barış getirecekse yine bugün tutuklanan HDP milletvekilleri, DTK üyeleri, partinin siyasi kadroları getirecektir” dedi. Duruşma ertelendi.