BIST 10.277
DOLAR 32,27
EURO 34,78
ALTIN 2.393,74
HABER /  GÜNCEL

Şırnak'taki vahşet twitter'ı salladı

Şırnak'ta Pkk'lı diye köylüleri vuran TSK'ya sanal alemden tepki üstüne tepki yağıyor

Abone ol

Şırnak'ın Uludere İlçesi'ne bağlı Ortasu Köyü'nde yaşanan ve 36'yı aşkın köylünün yaşamını yitirdiği operasyona tepkiler çığ gibi büyüyor.

Olayın duyulmasının ardından twitter'dan yorum yapan siyasetçi ve gazeteciler olayı 'vahşet' olarak nitelendirdi.

Kimi "Savaş halinde bile silah kullanmanın şartları, kuralları vardır" dedi, kimi ise olayı "Şırnak'ta devlet terörü" olarak nitelendirdi.

Twitter aracılığıyla olaya tepki gösterenler şunları kaydetti:

EZGİ BAŞARAN: Ahlaksızlığın ve ahmaklığın savaş halinde tezahür edeni.
Yıl sonuna bak. Kazan Vadisi'nde olanlar, kimyasal silah meselesi nasıl konu edilemediyse, Uludere de hemen kapatılır. Uludere faciası, haber alma özgürlüğündeki faciayı da bir kez daha ortaya koydu. Ajanslardan da doğru düzgün birşey geçmiyor, inanılmaz!

İSMET BERKAN: Savaş halinde bile silah kullanmanın şartları, kuralları vardır.

BURHAN EKİNCİ: Şırnak'ta 1994'te de köylüler bombalandı ve yaklaşık 40 insan hayatını kaybetti. Katliam kabul edilmedi. Dosya hala raflarda. Şimdi kaçış yok

AHMET TULGAR: Bunu da yapıyorlar, öyle mi? Kendi yurttaşlarını bombalıyorlar? Şırnak'ta 40-50 arası ölü? Bunlar katliam müptelası olmuş.
'Ölenler insan'

SEZGİN TANRIKULU: Uludere'de yaşananlar gizlenemez. Hava araçları insansız olabilir, ama ölenler insan...

TARAF ONLİNE: Kimse Şırnak'tan gelen haberleri okumadan 'günaydın' demesin. Gün hiç de aydın görünmüyor. "Jetlerimiz" terörist diye "vatandaşlarını" vurdu! Kabus gibi bir güne uyanan Türkiye, Şırnak'ta Türk jetleri sivilleri katleden operasyonu başarıyla tamamladı!

HAKAN AKÇURA: Şırnak'ta devlet terörü, Şırnak'ta katliam: Savaş uçakları sivilleri vurdu

DİLEK KILIÇ: Şırnak'ta yapılan apaçık bir katliamdır! Gencecik köylüler öldürüldü!

AHMET KILICI: 1994'te bunun hesabı sorulsaydı, bugün Şırnak için ağlamazdık. Bugün hesap sorulmazsa yarın başka köylüler için ağlarız.

YILDIRAY OĞUR:  17 yıl önce jetlerin bombaladığı koyun hesabı sorulur mu diye ümitle başlanan gün Uludere katliamını öğrenmek. Mustafa Muğlalı'nin Heronlari, F-16'lari yoktu. Bayagi bi ilerlemişiz.Bu katliamin sorumlularının adı da kışlaya verilmez heralde.

AHMET TEZCAN: Şırnak'ta ölen terörist yahut kaçakçı olmuş ne farkeder? Onları bu sıfata mahkum eden Devlet-Terör Limited vicdan piyasasını da yönetiyor! Gelen tepkilerden çok net anlaşılıyor. Kan-Kin Holding/Devlet-Terör Limited şirketinin vicdan piyasasında ne kadar etkili olduğu!

Suçlayan ile suçlanan arasında bir farkın kalmadığı ülkede yaşamak tutsaklığın en kahredici türüdür! Vuranın da vurulanın da savunucuları, birbirini suçlayanlar daha bir kaç gün önce kendi maaşlarına zam yaptılar! Neyi tartışıyoruz?

BARIŞ YARKADAŞ: Ne demişti Milli Savunma Bakanı: "TSK ile büyük bir uyum içinde çalışıyoruz." Çok uyumlu oldukları 35 köylünün öldürülmesiyle görülüyor.

HASİP KAPLAN: Şırnak Uludere Gülsuyu (Bejehi)/Ortasu (Robaski) köyleri, sınırda uçakların kaçakçılıkları bombalaması sonucu çok sayıda sivil öldürüldü.

AHU ÖZYURT: Strateji...Konsept!!! Oldu.. Peki...

METEHAN DEMİR: Şırnak'ta Heron ile katliam haberi ile ilgili sorumluların inceleme basladi diye oyalamadan en kısa sürede bilgi ve hesap vermesi gerekiyor.

ABDULLAH AKADİROĞLU: Günaydın. Türkiye acayip bir provokasyonla güne uyandı. Şırnak'taki olaydan ne çıkacak merak ediyorum. Örgüt sitelerinde provkasyona başladı bile.

ERTUĞRUL KÜRTÇÜ: Operasyonların sorumluluğunu bizzat üstlenen AKP hükümeti Uludere'deki katliamın dolaysız failidir. Cinayetin hesabı sorulacak.