BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,75
ALTIN 2.505,90
HABER /  GÜNCEL

Şırnak'ta PKK sığınaklarına bomba yağdı

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'ta PKK'nın kullandığı sığınakların bombalandığını duyurdu. Bu arada Siirt'in Eruh ilçesinde tespit edilen sığınakta muhtelif gıda malzemesi ele geçirildi.

Abone ol

Şırnak'ta bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca kullanıldığı belirlenen mağara, sığınak ve silah mevzileri, hava harekatıyla imha edildi. Bu arada Kilis'in Elbeyli ilçesinde yasa dışı yollarla Suriye'den yurda girmeye çalışan terör örgütü DAEŞ mensupları silah ve askeri mühimmatlarla yakalandı.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde önemli yurt içi olaylara ve günlük faaliyetlere ilişkin bilgilere yer verildi. Buna göre, dün Şırnak'ta düzenlenen operasyonda, teröristlerce kullanıldığı belirlenen mağara ve sığınaklar ile silah mevzileri, hava harekatıyla imha edildi.

SİİRT'TE PKK OPERASYONLARI

Şırnak'ta bölücü terör örgütünden kaçan bir terörist, güvenlik güçlerine teslim oldu. Siirt'in Eruh ilçesinde tespit edilen sığınakta muhtelif gıda malzemesi ele geçirildi.

VİRANŞEHİR'DE MÜHİMMAT BULUNDU

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesindeki 6 ev ve eklentilerinde yapılan aramada 21 kalaşnikof fişeği, bir tabanca şarjörü ve 166 mermi, 62 örgütsel doküman ve malzeme, bir tablet bilgisayar, bir cep telefonu, 3 taşınabilir harici bellek, 3 CD, bir dizüstü bilgisayar ile bir bilgisayar kasası ele geçirildi.

Teröristlere "yardım ve yataklık" suçundan 5 şüpheli gözaltına alındı.

DAEŞ ÜYELERİ YAKALANDI

Kilis'in Elbeyli ilçesinde yasa dışı yollarla Suriye'den yurda girmeye çalışan terör örgütü DAEŞ üyesi 3'ü çocuk 8 kişi, bir kalaşnikof, 11 şarjör, 330 fişek, savunma tipi 4 el bombası, bir miktar para, bir dizüstü bilgisayar ve iki cep telefonuyla yakalandı.

899 KARTON SİGARA ELE GEÇİRİLDİ

Ayrıca, dün Kara Kuvvetleri Komutanlığı hudut birlikleri tarafından yasa dışı yollarla Suriye'den Türkiye'ye geçmeye çalışan 574, İran'dan yurda girme teşebbüsünde bulunan 4 ve Türkiye'den Yunanistan'a geçmek isteyen 53 kişi yakalandı.

Hudut hattında 6 cep telefonu, 11 cep telefonu aksesuarı, 899 karton sigara ve 495 kilogram çay ele geçirildi.