BIST 9.916
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.432,05
HABER /  GÜNCEL

PKK'lıların indirdiği Türk bayrağı dizi müziğiyle göndere çekildi

Derik'te teröristlerin indirdiği Türk bayrağı 'Diriliş' dizisinin müziği eşliğinde yeniden göndere çekildi.

Abone ol

Mardin'in Derik ilçesinde 8 gün süren sokağa çıkma yasağı ve düzenlenen operasyonlardan sonra güvenlik güçleri kontrolü tamamen sağladı.

İlçedeki Namık Kemal İlkokulu'nda indirilen Türk bayrağı, TRT'de yayınlanan ve Osmanlı Devletinin kuruluşunu anlatan 'Diriliş' dizisinin müziği eşliğinde yeniden göndere çekildi.

Mardin'in Derik ilçesinde 8 gün süren sokağa çıkma yasağıyla birlikte düzenlenen operasyonlarla ilgili İl Emniyet Müdürlüğü tarafından basın mensuplarına kamera görüntüleri dağıtıldı.

DİRİLİŞ MÜZİĞİ EŞLİĞİNDE

Görüntülerde hendek kazılan ve barikatlar kurulan ilçenin büyük bölümünde kontrolün tamamen sağlandığı, PKK'lıların karargahları olarak ilan ettiği bazı okulları PKK'lılardan temizleyen güvenlik güçlerinin, çatışmaların yoğun olarak yaşandığı Namık Kemal İlkokulu'nda indirilen Türk bayraklarını TRT'de yayınlanan ve Osmanlı Devletinin kuruluşunu anlatan 'Diriliş' dizisinin müziği eşliğinde yeniden göndere çektiği, kırılan Atatürk büstlerinin yerine yapılan yenilerini ise tekrar bıraktığı görülüyor.

Görüntülerde ayrıca, okulların çevresindeki patlayıcıları güvenlik güçleri etkisiz hale getirirken, sokağa çıkma yasağı sırasında operasyonların devam ettiği mahallelerde 112 Acil ekiplerinin 15 vakaya ulaştığı kaydedildi.

YAŞLI KADININ EVDEN ÇIKARILIP HASTANEYE GÖTÜRÜLÜYOR

Kamera görüntülerinde solunum yetmezliği çeken 70 yaşındaki bir kadının güvenlik güçlerinin kontrolünde evden çıkarılıp hastaneye götürülmesi de bulunuyor. Yaşlı kadının evinden çıkarılırken Kürtçe güvenlik güçlerine evinin kapısını sıkı sıkıya kapatmalarını istemesi ise dikkat çekiyor.