BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Şırnak'ta camiye saldırı

Şırnak'ta göstericiler Külliye Camisi ve altındaki dersaneye el yapımı patlayıcları ve molotoflarla saldırdı.

Abone ol

Şırnak merkezde baltında bulunan gençlik merkezi ile özel bir dersaneye molotof kokteyli ve ses bombalı saldırı yapıldı.

Akşam namazı sonrası Külliye Camisi altında bulunan Gençlik Merkezi ile bir özel dersaneye yüzleri poşuyla kapatılmış bir grup molotof kokteyli ve el yapımı bombalı saldırı yaptı. Saldırılarda ölen ve yaralanan olmazken gençlik merkezi, cami ve dersanede maddi hasar meydana geldi.

Saldırı sonrası olay yerine gelen güvenlik güçleri saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.

Olay yeri inceleme ekipleri de saldırı ile ilgili delil topladı. Polisin saldırıyla ilgili çalışması sürüyor.

91 EL YAPIMI BOMBA VE 125 MOLOTOF ATTILAR

PKK asayiş grubu olarak tanınan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi üyeleri dün gece Cizre’de yol keserek kimlik kontrolü yaptı. Polisin müdahale ettiği grup, ara sokaklara dağılarak eylemlerine devam etti. Örgüt yandaşlarının bir gecede 91 el yapımı bomba ve 125 molotof kokteyli attığı belirlendi.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde cuma akşamı başlayan olaylar gece geç saatlere kadar sürdü. PKK’nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyesi olduğu belirlenen göstericiler resmi kayıtlara göre gece boyunca 91 el yapımı bomba ve 125 molotof kokteyliyle saldırı düzenledi.
 
ARAÇLARI DURDURDULAR
 
Cizre’de, Abdullah Öcalan’ın cezaevindeki şartlarını bahane eden PKK’nın asayiş grubu olarak tanınan YDG-H üyeleri Cudi ve Nur mahallelerinde toplandı. Sonra İdil caddesinde yoldan geçen araçları durduran yüzleri maskeli grup, kimlik kontrolü yapmak istedi.
 
Grup olay yerine gelen polislere el yapımı patlayıcı, Molotof kokteyli, havai fişek ve taşlarla saldırdı. Polis gruba basınçlı su ve biber gazıyla müdahale etti. Sahura kadar devam olaylar sırasında göstericilerin 91 el yapımı bombalı saldırı ve 125molotoflu eylem gerçekleştirdiği belirtildi.

GENÇLİK MERKEZİNE İKİNCİ KEZ SALDIRI DÜZENLENDİ

Şırnak'ta Külliye Cami içinde bulunan ve öğrencilerin ücretsiz ders ve müzik eğitimi aldığı merkeze el yapımı patlayıcı ve molotoflu saldırı düzenlendi.

Yaklaşık 3 ay öncede benzer bir saldırı düzenlenmiş ve eğitim merkezi maddi hasar almıştı.
Öğrencilerin bulunmadığı sırada yapılan saldırıda ölen ve yaralanan olmazken, eğitim merkezi ve Külliye Camisinde maddi hasar meydana geldi.

Olay, Şırnak'ın Yeni Mahalle'de bulunan Külliye Cami'nde saat 23.30 sıralarında meydana geldi. Kimliği belirsiz kişiler, caminin ikinci katında bulunan ve SODES kapsamında öğrencilere ücretsiz ders ve müzik eğitimi verilen Sefine Gençlik Merkezi'ne molotoflu ve el yapımı patlayıcı attı. Atılan molotof ve patlayıcılar merkezin cam ve içindeki eşyalara zarar verdi.
Çevrede patlama sesiyle panik yaşayan vatandaşların haber vermesi üzerine derneğe gelen polis, inceleme yaptı. Çevredeki güvenlik kameralarını da incelemeye alan polis, kaçan saldırganları yakalamak için geniş çaplı operasyon başlattı
 
KALAŞNİKOF ELE GEÇİRİLDİ
 
Olaylar sırasında polis tarafından terör örgütünün sözde asayiş birimi mensubu olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan A.Ö. Cizre Devlet Hastanesi’nde yapılan kontrolünün ardından Cizre Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.
 
Silopi’de gözaltına alınan PKK’nın gençlik yapılanması üyelerinden birinin gösterdiği adreste yapılan aramalarda 1 adet Kalaşnikof marka tüfek ve 5 adet şarjör ele geçirildi.

HEDEFLER 24 SAAT KORUNUYOR
 
YDG-H asayiş adı altında şiddet eylemlerini tırmandıran yüzleri maskeli grupların hedefinde olan dersane, kaymakamlık, okuma salonu ve öğrenci yurtlarına saldırılarını önlemek için bu kurumların önünde zırhlı araçlarla 24 saat nöbet tutuluyor. Kamu kurumlarına saldırı hazırlığında olan gruplara bölgede sabit bekleyen güvenlik güçleri anında müdahale ediyor.