BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

BDP'liler İhsan Eliaçık'ın iftarında

BDP Milletvekili Sebahat Tuncel, Gezi Parkı’nda iftar yapmak isteyen partilileri engelleyen polis ekiplerini, oturma eylemi yaparak protesto etti.

Abone ol

Gezi Parkı'na girişlerine polis tarafından izin verilmeyen grup daha sonra İstiklal Caddesi girişinde iftar sofrası kurdu.

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel ve yazar İhsan Eliaçık'ın da aralarında bulunduğu grup, polisin Gezi Parkı'na girmelerine izin vermemesi nedeniyle bir süre oturma eylemi yaptıktan sonra İstiklal Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Burada bir süre daha polis ile Gezi Parkı'nda iftar yapma konusunda konuşan gruptakiler, buna izin verilmemesi üzerine, beraberlerinde getirdikleri gazeteleri İstiklal Caddesi girişinde yere sererek sofra kurdu.

Grubun iftar sofrasında domates, salatalık, sigara böreği, su ve üzüm bulunduğu görüldü.

Basına açıklama yapan Milletvekili Levent Tüzel, "Yeryüzü Sofrasını kuran arkadaşlar bizi davet etti. Biz de icabet etmek istedik. Polis, parkta iftar yapmamıza izin vermedi. Bunun hukuki bir tarafı yok. Bu, siyasi bir karardır. İnsanlık ve gelecek adına, Ortadoğu halkları demokrasi istiyor. Yalanlarla ülkenin yönetilmesini istemiyoruz. Alanlar, ezilen halklara açılsın" dedi.

Gezi Parkı’nda bir grup BDP’linin iftar açmak istemesi üzerine polis ekipleri akşam saatlerinde parka giriş çıkışı engellemişti. Bunun üzerine bir grup eylemci ile polis arasında arbede yaşandı. Polis kendisine direnen eylemcilerden bazılarını gözaltına aldı. Durumu protesto etmek isteyen BDP Milletvekili Sebahat Tuncel ve partililer, Gezi Parkı önünde oturma eylemi yaptı. Burada bir açıklama yapan Tuncel, “İnsanlar burada sadece iftarını açacaktı. Hepsi bu kadar. Yaşanan bu durumu kınıyorum.” şeklinde konuştu.


ihsan-eliacik-bdp.jpg

eliacik-bdp.20130728215425.jpgeliacik-bdp.20130728215444.jpg