BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,19
ALTIN 2.245,63
HABER /  POLİTİKA  /  SP

AK Parti'den 3 farkımız var

Saadet Parti'li Mustafa Kamalak, AK Parti ile Saadet Partisi arasında 3 fark olduğunu dile getirdi

Abone ol

Kamalak, "Her şeyden önce amaçlarımız farklıdır. Biz diyoruz ki bu milletin yeri İslam alemidir, kardeşlerinin yanıdır. Bize alternatif olarak üretilen AK Parti ne diyor? Haçlı birliği, Avrupa Birliği diyor." dedi.

Konya'da iftar yemeğinde partililerle bir araya gelen Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, kendilerine "Ak Parti ile Saadet Partisi arasında ne fark var?" şeklinde sorular yöneltildiğini dile getirerek bu soruya nasıl cevap verdiği anlattı. SP Genel Başkanı Kamalak "Deniyor ki, 'iş başındakiler de AK Parti kurucuları da sizlerin kardeşlerinizdir. Aranızda ne fark var' deniyor. Aramızda sayılamayacak kadar fark var. Ama hatırda kolay kalması için ben sadece 3'ünü zikredeceğim. Her şeyden önce AK Parti ile Saadet Partisi arasında, Sayın Başbakan ile benim aramda 3 önemli fark vardır." dedi.

BİZE DESTEK VERSEYDİNİZ IRAK'TA 2 MİLYON İNSAN KATLEDİLMEZDİ

İki parti arasındaki ilk ve en büyük farkın amaçları olduğunu söyleyen Kamalak şöyle konuştu: "Biz diyoruz ki bu milletin yeri İslam alemidir, kardeşlerinin yanıdır. Bunu demekle kalmadık D-8'leri kurarak 8 büyük İslam ülkesini bir araya getirdik. Tanklar üzerimize üzerimize gelirken bile hiç değilse şu temeli atalım dedik. Bize alternatif olarak üretilen AK Parti ne diyor? Haçlı birliği, Avrupa Birliği diyor. Bu maksatla da Avrupa Birliği Bakanlığı'nı kurdular. Konyalı kardeşim, siz ne diyorsunuz? O halde neden bize destek vermediniz, neden? Bize destek vermiş olsaydınız D-8'ler takviye edilmiş olsaydı emin olun Irak'ta 2 milyon insan katledilemezdi. Bizi bulurdu karşısında."

AK Parti ile Saadet Partisi arasındaki ikinci farkın 'ölçü' olduğuna dikkat çeken Kamalak, bu farkı şu şekilde anlattı: "Ne diyor AK Partili kardeşlerimiz, 'Biz Avrupa Birliği'ne girmek istediğimize göre oranın kurallarını kabul etmek zorundayız' diyor. Bu münasebetle Avrupa'da zina serbesttir. Türkiye de kim serbest bıraktı? Avrupa'da domuz eti caizdir, kasaplık hayvan grubunda. Türkiye'de kim serbest bıraktı? Batıda faiz olmazsa olmazdır. Ekonominin temel kuralı. Peki Türkiye'de Başbakan ne diyor? Faiz bir dünya gerçeği diyor. Peki Saadet Partisi diyor ki Allah ve Resulünün emrettiği konularda Müslüman erkekler ve Müslüman kadınların tercih hakkı olamaz."

İŞBİRLİKÇİ DEĞİLİZ

İki parti arasındaki üçüncü farkı anlatan SP Genel Başkanı şunları söyledi: "Üçüncü farkımız AK Parti işbirlikçidir. Küresel emperyalizmle kol koladır. Soruyorum, ey AK Parti yöneticileri, küresel emperyalizmin temsilcileri Irak'ı işgal ederken Milli Görüş lideri merhum Erbakan Hocamız sizin meclise sunmuş olduğunuz Amerika'ya yardım tezkeresinin geçmemesi için milletvekillerinize sesleniyordu. Her bir milletvekiline özel olarak mektup yazmıştı. Diyordu ki, 'Ey milletvekilleri! O tezkere meclisten geçmemelidir. Eğer o tezkere meclisten geçer de Irak'ta bir tek Müslüman'ın burnu kanayacak olursa 7 sülaleniz başını secdeden kaldırmamış olsa dahi bunun vebalinden, günahından kurtulamazsınız' derken siz ne yapıyordunuz? Sayın Başbakan şu cümle sanıyorum size aitti: 'Bu tezkereye red oyu veren milletvekilleri ay başında maaşlarını nasıl alacaklarının da hesabını yapmak zorundadır'. Bununla yetinmedi 1 Eylül 2004 tarihli Resmi Gazete'de bu mübarek milletimizin 6 hava alanı ile 7 deniz limanını küresel emperyalizmin Amerika Birleşik Devletleri'nin emrine amade kıldı. Bu hükümetin Dışişleri Bakanlığı tarafından yayınlanmış tebliğdir."

Kamalak, önümüzde bir seçim dönemi olduğunu hatırlatarak bu seçimin Türkiye'nin yüzünü ve yönünü kardeşlerine dönebilmesi için çok önemli bir fırsat olduğunu ileri sürdü ve partililerden çok çalışmalarını istedi.