BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Gezi Parkı yeniden kapatıldı!

Bugün Gezi Parkı'nda kurulması planlanan yeryüzü iftarı öncesinde polis parkı ablukaya aldı.

Abone ol

Polisin, "Yeryüzü İftarı" yapılacağı bilgisini aldıktan sonra, saat 17.00'den itibaren kapattığı Gezi Parkı'na giriş yeniden serbest bırakıldı.

Polisin, "Yeryüzü İftarı" yapılacağı bilgisini aldıktan sonra, saat 17.00'den itibaren kapattığı Gezi Parkı'na girişyeniden serbest bırakıldı. Gezi Parkı girişinde ve çevresinde nöbet tutan polisTaksim Meydanı'nda hayatın normale dönmesinden sonra, Park'tan ve Taksim Meydanı'nın Cumhuriyet Anıtı'na bakan çevresinden çekildi. Polis, Maksem Duvarı önünde ve İstiklal Caddesi girişindeki bir ara sokakta bekleyişini sürdürürken, Gezi Parkı'nın merdivenlerinde bir polis minibüsünün beklemekte olduğu görülüyor.

3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI 

Parkta bulunanlara herhangi bir müdahalede bulunmayan polis, parka girişlere ise kalkanlarıyla oluşturduğu barikatla engel oldu. Polis, Gezi Parkı'na girmekte ısrar eden grubu, kalkanlardan oluşturulan barikatla İstiklal Caddesi girişine kadar geriletirken, barikatı aşmayı başaran 3 kişiyi gözaltına aldı.

Gezi Parkı'na girmek isteyen grup, polisin engellemesini çeşitli sloganlar atarak protesto etti.

Bu arada, Cumhuriyet Anıtı çevresine ve meydanın Atatürk Kültür Merkezi'ne bakan bölümüne girişlere de polis tarafından izin verilmiyor. Polisin, Cumhuriyet Anıtı önünde çember oluşturduğu, İstiklal Caddesi girişine de TOMA çekildiği görüldü.

Gezi Parkı'nda bir grup tarafından, daha önce yaşanan olaylarda hayatını kaybedenler için oluşturulan ve üzerinde ölen kişilerin isimlerinin bulunduğu sembolik mezar taşları ve fotoğrafları, polisin talebi üzerine Beyoğlu Çevre Temizlik Ekipleri tarafından kaldırıldı.

Bu arada, aralarında BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ile İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel'in de bulunduğu grup, Taksim Meydanı'nda oturma eylemi yapıyor. Grubun çevresini saran polisin, kimsenin içeri girmesine izin vermediği görüldü.