BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 34,99
ALTIN 2.499,15
HABER /  POLİTİKA

Sırça köşktekilerden vergi alınsın

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen Maliye Bakanlığı'nın 2013 yılı bütçesi üzerinde söz alarak görüşlerini dile getirdi.

Abone ol

AK Parti Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, sanal ortamda satışların arttığını belirterek, bu konuda da vergi düzenlemelerinin bir an önce yapılması gerektiğini söyledi.

Milletvekilleri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen Maliye Bakanlığı'nın 2013 yılı bütçesi üzerinde söz alarak görüşlerini dile getirdi.

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, bazı kurum ve kuruluşlarının mal ve hizmet alımlarının, Kamu İhale Kanunu'ndan istisna tutulmasını eleştirerek, ''Kamu İhale Kurumu öcü mü? Bütün kurumlar neden bunun arkasından dolaşmaya çalışıyor, anlamıyorum. Her kanunun ekine istisna muafiyeti koymak doğru değil, o zaman Kamu İhale Kurumu tartışılır hale gelir'' dedi.

FİŞ İSTEĞİ

AK Parti Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, kredi kartları cihazlarının yazar kasa fişleriyle entegrasyonunun bir an önce yapılması gerektiğini kaydederek, ''Geçen gün çok lüks bir restorana gittim. Saat 17.50'de bana 6 numaralı fiş geldi. Belki orada 6 değil 66. fişin gelmesi gerekiyordu. Bu entegrasyonun bir an önce yapılması gerekiyor'' diye konuştu.

Sanal ortamda satışların arttığını ifade eden Demiröz, bu konuda da vergi düzenlemelerinin bir an önce yapılmasını istedi.

MHP'DEN 10 NUMARA İSTEK

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı da 10 numara yağ konusuna değinerek, ''10 numara yağdan dolayı kamyonculara yüklendiniz. Kesilen cezalarla ilgili olarak bana çok şikayet geldi. Kamyoncular, 10 numara yağ kullandıkları için ceza kesildiğini söylüyor'' dedi.

SIRÇA KÖŞKTEN VERGİ ALALIM

Türkiye'de vergi adaletsizliği olduğunu iddia eden Kalaycı, ''Evet vergiyi tabana yaymak lazım ama çocuk daha doğmadan, anasının karnında vergilerle muhatap oluyor. Vergiyi tabana değil tavana yayalım biraz, sırça köşklerde oturanlardan vergiyi alalım biraz da. 50 milyon seçmen var ama 9 milyon mükellef var. Vergi mükellefinde artış yok. Vergi mükellefini artırmamız lazım. Artık fakire yüklenmeyi bırakalım. Bu bütçe, vatandaşın ümüğüne çöken bir bütçe, dolaylı vergileri artıran bir bütçe'' diye konuştu.

NEREDEYSE SOLUDUĞUMUZ HAVAYI DA....

CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin ise Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e, ''Özelleştirme hedefini tutturamadığınız için size teşekkür ediyorum'' dedi.

Çetin, ''Bize özelleştirmeyi önerenler kendileri kamuda ağırlıklarını sürdürmektedir. Bizim ne var ne yok... Yolları, köprüleri, havaalanlarını... Neredeyse soluduğumuz havayı ölçümleyebilseniz, onu da satacaksınız. 'Herkes vücuduna göre, aldığı oksijene göre para versin' diye.'' ifadelerini kullandı.