BIST 9.080
DOLAR 32,41
EURO 35,05
ALTIN 2.328,51
HABER /  DÜNYA

Sırbistan'da alkol yasağı!

Saat 22.00 ile 06.00 saatleri arasında alkollü içeceklerin satışı yasaklandı.

Abone ol

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da, 22.00 - 06.00 saatleri arasında, marketlerin yanı sıra, restoran, kafe ve bar gibi eğlence mekanlarında alkol satışı yasaklandı.

Belgrad Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, kararın, Ticaret Kanunu'nda yapılan son değişiklikle, alkollü ürünlerin satış yerleri ve zamanları hakkında yerel yönetimlere düzenleme yapma hakkı tanınmasının ardından, dün yapılan belediye meclisi toplantısında alkollü içeceklerin yasaklanması konusunun gündeme alındığı belirtildi.

Alınan karar gereği Belgrad Büyükşehir Belediyesi sınırlarında, Ortodoks yeni yılı olarak kabul edilen 13 ve 14 Ocak tarihleri dışında, restoran, kafe ve bar gibi eğlence mekanlarında saat 22.00 ile 06.00 saatleri arasında alkollü içeceklerin satışının yasaklandığı kaydedildi. Açıklamada, söz konusu kararın alınması sürecinde market ve eğlence mekanlarının işletmecilerine danışıldığı da ifade edildi..

Belgrad Büyükşehir Belediyesi, daha önce de benzer bir karar almış, anca, Sırbistan Anayasa Mahkemesi, kararı Anayasa'ya uygun olmadığı gerekçesiyle bozmuştu. Belgrad Büyükşehir Belediye Başkanı Dragan Cilas, Anayasa Mahkemesi'nin kararına saygı duyacaklarını, ancak Ticaret Kanunu'nda değişiklik yapılması için girişimlerde bulunacaklarını söylemişti.