BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,66
ALTIN 2.390,53
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Sıradışı Mars kehaneti iki uygarlık vardı ve...

Mars gezegeni ile ilgili Amerikalı Fizikçi'den sıradışı bir kehanet geldi. Mars'taki iki uygarlık nükleer savaş yaptı ve hayat bitti.

Abone ol

Mars gezegenine ve Kızıl Gezegen'deki yaşama dair bu zamana kadar birçok senaryo üretildi. Fakat Amerikalı fizikçi Dr. John Branderburg'un ortaya attığı teori belki de en sıradışı olanı...

Branderburg, Mars gezegeninde bir zamanlar farklı uygarlıkların yaşadığını ancak, bir nükleer savaş sonrasında gezegende hayatın sonlandığını ileri sürdü.

ABD'li fizikçinin teorisi birçok kişiye fazla uçuk gelse de makale, bilim dergisi "Journal of Cosmology and Astroparticle Physics"te (Kozmoloji ve Astropartikül Fizik Dergisi) yayımlandı.

Uzayda farklı uygarlıkların olduğuna yönelik varsayımda bulunan iddia, Branderburg'un bu yönde ileri sürdüğü ilk teori de değil. Zira ünlü fizikçi, 20 sene önce de "Cydonia Hipotezi" ile Mars'ın Dünya gibi yaşanılabilecek bir yer olduğunu ve daha önce gezegende bazı uygarlıkların yaşadığını ileri sürmüştü.

marsta-hayat-var-mi.jpg
Dr. Branderburg, "Ölü Mars, Ölen Dünya" isimli kitabında, Kızıl Gezegen'de Cydonia ve Utopia adında iki medeniyetin var olduğunu iddia etmişti.

İKİ UYGARLIK SAVAŞTI VE...

Fizikçi Branderburg yeni ortaya attığı iddiada ise gezegende nükleer savaşın yaşandığına dair izlerin olduğunu belirtiyor. Ünlü bilim insanı bu iddiasını desteklemek için de şu argümanı öne sürüyor:

Mars'ın atmosferinde Ksenon-129 isimli bir izotop elementin oranında ani bir artış yaşandığını söyleyen Branderburg, bu oranın Dünya atmosferinden daha fazla olduğunu ve ancak radyoaktif maddelerin parçalanmasıyla açığa çıkabileceğini belirterek gezegende olağandışı bir olay yaşandığını söylüyor.
mars-gezegeni.jpg
Branderburg ayrıca Mars'ın atmosferinde "Mars Odyssey" sondası tarafından yüksek miktarda uranyum ve toryum elementi tespit edilmesine de dikkat çekiyor. ABD'li fizikçiye göre bu türden bir fenomen de ancak Mars'ta geçmişteki nükleer savaşın yaşanmış olmasıyla açıklanabilir.