BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,63
ALTIN 2.409,42
HABER /  GÜNCEL

L.Skywalker imzalı pasaport iptal edildi

Pasaportuna Yıldız Savaşları filmlerinin kahramanlarından Luke Skywalker'ın adını ekleten 29 yaşındaki Laura Matthews, İngiltere İçişleri Bakanlığı'na takıldı.

Abone ol

İngiltere'de, pasaportuna Yıldız Savaşları filmlerinin kahramanlarından Luke Skywalker'ın adını ekleten 29 yaşındaki Laura Matthews, İçişleri Bakanlığı'na takıldı. Matthews'un pasaportu iptal edildi.

Geçen Temmuz'da 29 yaşındaki Laura Matthews'a pasaportundaki "L.Skywalker" imzasının telif haklarını ihlal ettiği söylenmişti.

Matthews İçişleri Bakanlığı'na konuyu mahkemeye taşıyacağını bildirdikten sonra bakanlık geri adım atmış ve L.Skywalker imzalı pasaportunu almıştı.

Ancak İçişleri Bakanlığı hata yaptığını kabul etti. Pasaport da geçersiz sayıldı.

BBC'ye konuşan Matthews kararın kendisini 'öfkelendirdiğini ve hayalkırıklığına uğrattığını' söyledi.

Bir İçişleri Bakanlığı Sözcüsü ise "İngiltere pasaportlarının bütünlüğünü korumak hayati önemde ve anlamsız nedenlerle isim değişikliği yapılmasını kabul etmiyoruz" dedi.

'Hata yaptık, iptal ediyoruz'

İçişleri Bakanlığı'nın Pasaport Dairesi Matthews'a gönderdiği mektupta "Yazılı kurallarımız bir bahis ya da anlamsız nedenlerle yapılan isim değişikliklerinin kabul edilmeyeceğini söylüyor. Ayrıca sizin durumunuzda pasaporttaki imzanız soyadınızdan farklı ve siz de bunu eğlenmek için yaptığınızı itiraf ettiniz. Size bu pasaport bir hata sonucu verildi ve pasaportunuzu iptal etmek zorundayız" denildi.

Laura Matthews ise Pasaport dairesinin bu konudaki fikrini dördüncü kez değiştirdiğini söyledi ve "Şimdi mesele imzam mı yoksa ikinci ismim mi bilemiyorum. Artık bu mücadeleyi verip veremeyeceğimden emin değilim. Başka ne yapabilirim bilmiyorum" diye konuştu.

Matthews'un çıkaracağı yeni pasaporttan ücret alınmayak.