BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sinop'ta külbastı korkusu!

Sinop Arkeoloji Müzesi bahçesindeki 500'e yakın birçoğu binlerce yıllık olan tarihi taş ve mermer eserler için tedbir alınıyor.

Abone ol

İzlanda'da meydana gelen yanardağ patlaması sonucu oluşan ve Türkiye'ye kadar ulaşan kül bulutu nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığı müzelerde tedbir alıyor.

Bakanlık tarafından müzeler uyarılarak, açık alandaki tarihi eserlerin olası asit yağmurlarına karşı koruma altına alınması istendi. Uyarı ardından Sinop Arkeoloji Müzesi bahçesindeki 500'e yakın birçoğu binlerce yıllık olan tarihi taş ve mermer eserler olası asit yağmurlarına karşı naylonlara sarılarak bantlandı. Eserler kül bulutlarının ülkeyi tamamen terk edene kadar koruma altında kalacak.

Konuyla ilgili bilgi veren İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, yapılan çalışmanın sadece tedbir olduğu söyledi. Tosun, "Biz bu kül bulutunun ne getireceğini bilmiyoruz. Asit değerlerini bilmiyoruz. Kültür varlıklarına verecek olan zararın oranını bilmiyoruz. Ama her ihtimale karşı kültür varlıklarını koruma altına alıyoruz. Şu anda eserleri sardık ve korumaya aldık. Bunlar çok nadide eserler. Onun için her ihtimali göz önünde bulundurmak zorundayız" diye konuştu.