BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kars'ta asfaltlama çalışmaları başladı

Kars Belediyesi, Merkez Hükümet Konağı önündeki protokol yolunda asfaltlama çalışmaları başlattı.

Abone ol

Kars Merkez Hükümet Konağı önündeki protokol yolunda asfaltlama çalışmaları başlatan Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, eskiyen ve yıpranan asfalt yolu keserek yeniden asfaltlama çalışmaları yapıyor.

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, havaların ısınmasıyla birlikte yol asfaltlama, kaldırım ve yapım-onarım çalışmaları nedeniyle Kars şantiyeye dönüşeceğini söyledi. Başkan Bozkuş; "Biz Kars'a hizmet etmek için göreve geldik. İyi bir ekip kurduk. Amacımız ilimizin yol, kaldırım, kanalizasyon ve alt yapı çalışmalarını bitirerek caddelerimizi asfaltlamak. Bu işleri yaparken de bütün kurumlara iş düşüyor. Biz yolları yaparken, Telekom, KARGAZ, TEDAŞ'ta kendi işlerini bitirmelidir. Yani asfalt döküldükten sonra bir daha yolları kazmayalım. Bu doğrultuda ilgili kurumları uyardık. Hep birlikte Kars'mıza güzel hizmetler yapacağımıza inanıyorum" dedi.

Kars genelinde başlayacak yol çalışmalarını Fen İşleri Müdürlüğü'nde görevli personellerin hazırladığı projeler doğrultusunda gerçekleştirileceği belirtildi. Öte yandan Belediye Başkanlığı'na ait asfaltlama şantiyesi faaliyete geçirildi. Asfaltlama ve yol çalışmalarına Arpaçay yolu girişinden başlandı. İl genelinde yapılacak asfalt çalışmaları öncesinde yağmur ve kardan oluşan çukurlar dolduruluyor. Kars Belediye Başkanlığı'nca yıl sonuna kadar asfaltlama ve kaldırım çalışmalarının bitirilmesini hedefleniyor.