BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sinop'da milli ağaçlandırma seferberliği

Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan "Milli Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Seferberliği" kapsamında Sinop'ta 20 hektarlık alan ağaçlandırıldı.

Abone ol

Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş (YEDAŞ) Sinop İl Müdürlüğü ile İl Çevre ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen çalışma kapsamında Sinop Havaalanı mevkisindeki 20 dekarlık alana çeşitli cinslerde 2 bin fidan dikildi. Ağaç dikimi düzenlenen törenle başladı. Halkoyunları gösterisi ardından İl Çevre ve Orman Müdürü Emin Karaman, bölgede yapılacak olan ağaçlandırma çalışması hakkında bilgi verdi.

Karaman, "YEDAŞ'ın katkılarıyla, Milli Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Seferberliği kapsamında seferberliği kapsamında çalışmamızı gerçekleştiriyoruz. Çalışma çerçevesinde bu alanda, alışılmışın dışında bir botanik çalışması yapacağız. Alana; ıhlamur, fıstık çamı, dişbudak, limoni servi, akça ağaç, üvez, dış budak, iğde, sedir, mahlep, yabani kiraz, sahil çamı ve okaliptus türleriyle kombine bir ağaçlandırma çalışması yapmayı planlıyoruz" dedi.

Düzenlenen tören sonrası ilk fidanı Vali M. Hakan Güvençer, YEDAŞ Sinop İl Müdürü Murat Kılıç ve İl Çevre ve Orman Müdürü Emin Karaman ile birlikte dikti. Törene Vali Yardımcısı Nadi Kılıçarslan, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Demirel, çok sayıda daire müdürü ile YEDAŞ ve İl Çevre ve Orman Müdürlüğü çalışanları katıldı.