BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Paşa neden GATA'yı istemiyor?

Çetin Doğan’ı hastaneye yatma konusunda ikna ettiklerini belirten avukat Celal Ülgen, GATA'ya neden karşı olduklarını da açıkladı.

Abone ol

’BALYOZ Güvenlik Harekat Planı’na ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan 1’inci Ordu eski Komutanı emekli Orgerenal Çetin Doğan, avukatı Celal Ülgen, Doğan’ın sağ bacağında uyuşma ve ağrı yoğunlaşması olduğunu belirterek tam teşekküllü bir hastaye sevk edilmesi için Silivri Cezaevi Müdürlüğü’ne başvurduklarını söyledi.

GATTAKULLİ MANŞETİNİ GÜNDEME GETİRİRLER

Çetin Doğan’ı hastaneye yatma konusunda ikna ettiklerini belirten avukat Celal Ülgen, şunları söyledi:

"Sağlık söz konusu olunca ikna ettik, mutlaka hastaneye gidecek. Bu hastane hangisi olursa olsun gidecek. Ancak bildiğiniz gibi sadece tutuklular için değil bütün hastalar için ’hasta hakları’ bulunmaktadır. Hasta hakları çerçevesinde bir hastanın kendi işlemini yapacak hastaneyi ve doktoru seçme hakkı da vardır. Tutuklu seçme hakkından yoksun bırakılamaz. Bunun da dikkate alınacağını düşünüyorum. Avukatlar olarak bizim tercihimiz Çetin Paşa’nın itirazına rağmen, çünkü Çetin Paşa GATA olması halinde bir takım çevrelerin ’katakulli’ lafını yineleyeceğini düşünüyor. Böyle bir durumu içine sindiremeyeceği için Çetin Paşa, İstanbul Üniversitesi hastanelerinin olabileceğini söylüyor. Ama biz bütün incelemelerin, bütün raporlarının, bütün muayenelerinin, filmlerinin GATA’da olması nedeniyle ve doktorlarının da orada bulunması nedeniyle bunun daha doğal bir hastane olduğu düşüncesindeyiz. Ama hangi yol tercih edilecek bunu daha sonra paylaşacçağız. Silivri Devlet Hastanesi tetkilerin tam teşekküllü bir hastanede yapılması gerekir demişti. Ancak o sonuçlar cezaevi müdürlüğüne gelmediği için bugün sevk işlemi yapılmadı. Oysa çok acil sevk işleminin yapılması lazım. Çünkü bu bacaktaki uyuşma kötü sonuçlar doğurabilir."

Doğan üç hastaneye sevkedildi

Silivri Devlet Hastanesi, Balyoz soruşturması kapsamında tutuklanan eski 1. Ordu Komutanı Orgeneral Çetin Doğan’ın Esenyurt, Bakırköy ve Siyami Ersek Hastanesi’ne ayrı ayrı günlerde sevkine karar verdi.

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Çetin Doğan geçtiğimiz günlerde Silivri Devlet Hastane’sine sevk edimiş, bir dizi tetkikten geçirilmişti.Tetkikler sonucu bir rapor hazırlayan Silivri Devlet Hastanesi Doğan’ın bir takım tahliller ve MR çekimleri için Esenyurt, Bakırköy ve Siyami Ersek Hastanesi’ne sevkine karar verdi.

Doğan’ın avukatlarının yarın Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu Müdürlüğü’ne dilekçeyle başvurup, tedavinin tek bir hastanede yapılmasını isteyecekleri öğrenildi.

BARANSU’NUN KİTABI ’BALYOZ İDDİANAMESİ’ GİBİ

Taraf Gazetesi muhabir Mehmet Baransu’nun ’Karargah’ ismili kitabının ’Balyoz Güvenlik Harekat Planı’nın iddianasi şeklinde olduğunu öne süren avukat Celal Ülgen, "Kitabı sayın savcının yerine yazılmış bir iddianame olarak gördüm. Okudum gerçekten sayın savcılara hiç iş bırakılmamış. İddianame erken olarak ortadadır. Erken çıkan bu iddianameye karşı biz de savunmalarımızı hazırlamaya başladık. O açıdan, iddianameyi erken gördüğümüz için teşekkür ediyorum Mehmet Baransu’ya. Cumhuriyet savcılarının kendiliğinden olaya el koymalarını ve bir hukuki yanlışlığın giderilmesini bekleyeceğim. Çarşambaya kadar giderilmezse bütün sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunarak gerekli işlemin yapılmasını talep edeceğim. ’Kendiliklerinden düşünsünler, hukuku düzeltsinler’ diye 2 gün süre veriyorum" dedi

Çetin Doğan’a sorgusu esansında yöneltilen soruların tamamının Mehmet Baransu’nun ’Karargah’ isimli kitabında yer aldığını ifade eden avukat Celal Ülgen, "Siz basın mensupları olarak bizden soruları istemiştiniz ama biz ’gizlilik var’ diye bu soru ve cevapları söylememiştik. Şimdi gördük ki Çetin Doğan’a sorulan soruların tamamı eksiksiz bu kitapta var. Ve üstelik Çetin Doğan’ın cevapları yok. O nedenle bir iddianamedir diyorum. Şunu da açık söyleyelim bizim anladığımız demokratik anlayışta kişiler gazetecilik faaliyetini yaparken bu faaliyetten dolayı yargılanmalı ama bu herkese eşit uygulanmalı. Bir de açık ve peşin hükümle birilerini mahkum etmek gibi bir içerik de taşımamalı" diye konuştu.

Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un Saldıray Berk’le ilgili açıklamsına değinilerek Çetin Doğan ile ilgili bir açıklamanının olmamasını nasıl yorumladığı sorulan avukat Celal Ülgen şunları söyledi:

"Onu iyi okumak gerekli. Orada Genelkurmay başkanı şunu söylüyor. ’Saldıray Komutanla ilgili iddianameyi okuduk, belgeleri gördük, ek klasörleri gördük, bu nedenle söyledik.’ Ama ’Balyoz Harekat Planı’yla ilgili suçlamalara ilişkin henüz iddianame yok. Henüz İlker Başbuğ’a ulaşmış bilgi ve belge yok. Bu nedenle herhangi bir şekilde bir görüş ileri sürmüyor. Bu konuyu düzeltmek lazım."